tv100 maden arama bölgesine girdi

tv100 ekibi de altın araması yapmak için ağaçları katleden maden şirketinin sahasına girdi ve katledilen ormandaki tahribatı görüntüledi.

Çevrecilerin maden aramalarının yapıldığı alana girmelerine engel olmak için yollara çakıl yığınları döktüler. Ancak çevreciler o yolları elleriyle açıp maden arama sahasına ulaştı. 

On binlerce ağacın kesilmiş gövdeleri. Tıpkı birer ağaç mezarlığı gibiydi. Çanakkale Kirazlı'da Kanadalı maden şirketi ormanı yok etti, ciğerlerimizi oksijensiz bıraktı.

Çevreciler bir araya geldi. Maden aramalarının yapıldığı sahaya girmek istedi ancak Kanadalı maden şirketinin görevlileri yollara çakıllarla dolu engeller yaptı. Çevreciler yolu elleriyle açtı. Araçlarını geçirmeyi başardılar. Metrelerce yolun sonunda Kirazlı'daki maden aramalarının yapıldığı bölgeye ulaşıldı.  

Bakanlık 13 bin 400 ağaç dese de ortaya çıkan manzara ormandaki kıyımı gözler önüne serdi. Yüzlerce metrekarelik alan adeta bir çölü andırıyordu. Çevrecileri bölgede gören Kanadalı maden şirketinin güvenlik görevlileri geldi. Çevrelerin bölgeden atılmasını istedi. Çevreciler bölgeden ayrılıp 'su ve vicdan' nöbeti tuttukları alana gittiler.