Tv100 önemli bilgilere ulaştı! PKK-YPG'den ABD ve Suriye'ye tehdit! "DEAŞ'lıları serbest bırakırız"

Suriye ve Irak’taki PKK-YPG terör örgütü unsurlarına yönelik gerçekleştirilen Pençe Kılıç Operasyonu sonrasında, gözler olası bir kara harekatına çevrilmişken, Türk istihbarat birimleri önemli bir bilgiye ulaştı. PKK-YPG’nin, kara harekatının önüne geçilmesi için bölgedeki ABD ve Suriye istihbarat birimlerini tehdit ederek, cezaevlerinde tuttuğu DEAŞ’lı teröristleri serbest bırakmak ve bölgedeki petrol kuyularını patlatmak kartlarını öne sürdüğü tespit edildi.

Suriye ve Irak’taki terör unsurlarına yönelik gerçekleştirilen Pençe Kılıç Hava Harekatı ile PKK-YPG’ye önemli bir darbe indirildi. Ağır kayıplara uğrayan terör örgütü’nde panik havası oluşurken, başlatılması beklenen kara harekatının zamanlaması ise merak konusu olmaya devam ediyor.

Tv100'den Sertaç Murat Koç'un özel haberine göre, bölgedeki hareketlilik sürerken, tv100 önemli bir bilgiye ulaştı. Buna göre, Türk istihbarat birimlerince, bölgede yapılan istihbari ve önleme dinlemelerinde, kritik tespitler elde edildi. Pençe Kılıç Hava Operasyonu’nda 350’inin üzerinde kayıp veren terör örgütü’nün, Türkiye tarafından yapılacak olası bir kara harekatının önüne geçmek için yoğun çaba harcadığı anlaşıldı. Terör örgütü yöneticilerinin, kara harekatını, “Bölgede edindiği mevzileri kaybetme” ve “Sahadan silinme tehlikesi” olarak yorumladığı belirlendi.

PKK-YPG’nin bu doğrultuda kara harekatının önlenmesi için bölgedeki ABD ve Suriye istihbarat birimleri üzerinde yoğun şekilde baskı kurmaya çalıştığı tespit edildi. Hatta, terör örgütünün bu doğrultuda, kendilerine birçok başlıkta destek sağlayan iki istihbarat örgütünü tehdit ettiği bulgusuna ulaşıldı. Bu doğrultuda, kendi kontrollerindeki cezaevlerinde tuttukları DEAŞ’lı teröristler ve bölgedeki petrol kuyuları kartlarını öne sürdükleri belirlendi.

PKK-YPG’nin, bölgede kendileri için hayati öneme sahip olan ABD unsurlarının DEAŞ’lı teröristleri serbest bırakmakla tehdit ettiği saptandı. Böylece, serbest kalacak olan DEAŞ’lı teröristlerin ilk hedefinin, bölgedeki ABD askeri üsleri olacağının altının çizildiği ifade edildi.
terör örgütünün ayrıca, bölgedeki petrol kuyularına yönelik yapılacak sabotajlara ilişkin tehdidini de ileri sürdüğü anlaşıldı.

Güvenlik bürokrasisi kaynakları, terör örgütünün bu girişimlerinin, içine düştükleri çıkmazın kanıtı olarak yorumladı. Terör örgütünun bu çırpınışlarının bir fayda sağlamayacağını aktaran güvenlik kaynakları, Türkiye’nin uygun ortamı yakaladığı ve şartların tamamlandığı anda kara harekatını başlatacağının altını çizdi.