Barış Yarkadaş, Erdoğan’ın Akşener’e yaptığı çağrının arka planını açıkladı! “Bu çağrı 2023 seçim sonrasına uzanan bir bakış açısı”

tv100 ekranlarının ilgi ile takip edilen programı Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu'da tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İYİ Parti lideri Meral Akşener’e yapmış olduğu çağrıyı değerlendirdi.

tv100.com yazarları Barış Yarkadaş, Hacı Yakışıklı, TÜRKSAM Başkanı Dr. Sinan Oğan ve TÜRKAD Başkan Yardımcısı Av. Cem Kaya; Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu'nun konuğu oldu.

İlgi ile takip edilen programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yaptığı “Temennimiz masayı terk etmeleridir” çağrısı konuşuldu.

“Bu sözler, bu çağrı 2023 seçim sonrasına uzanan bir bakış açısı”

Konuya ilişkin kulis bilgisini aktaran tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, “AK Partililere sordum, dedim ki; ‘Erdoğan, neden bu açıklamayı yaptı?’ AK Partililerin söyledikleri, ‘Sayın Erdoğan, 2023 seçimlerini kazanacağına inanıyor. Bu sözler ve bu çağrı, 2023 seçim sonrasına uzanan bir bakış açısı. Eğer AK Parti Meclis’teki sandalye sayısını kaybeder ve bugünkü muhalefetin çoğunluğu olursa, Sayın Erdoğan ya seçime gidebilir yeniden Meclis’i kaybettiği için seçime gidebilir, ittifak değiştirme, ittifak geliştirme adımlarını atabilir’ diyorlar” dedi.

“Meclis çoğunluğunu kaybedeceğini tüm AK Parti kabullenmiş durumda”

Barış Yarkadaş’ın sözlerinin ardından açıklama yapan TÜRKSAM Başkanı Dr. Sinan Oğan ise, “AK Partililerin tamamında bu düşünce var. Cumhur İttifakı’nın Meclis çoğunluğunu kaybedeceğini tüm AK Parti kabullenmiş durumda benim gördüğüm" ifadelerini kullandı.

Hacı Yakışıklı ise, tüm bunların algı olduğunu düşündüğünü belirtti.