tv100.com yazarı Cihat Yaycı’dan dikkat çeken açıklamalar: “Terörle mücadele için teröristlerle müzakere etmeyi önerenleri kınıyorum”

tv100.com yazarı Cihat Yaycı, tv100’de yayınlanan Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programına konuk olarak Pençe Kılıç Operasyonu’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yaycı, “Terörle mücadele etmek için teröristle müzakere etmeyi önerenleri çok kınıyorum. Terör sorunu bitmişken terörist örgüt ve uzantılarını muhatap alıp görüşmeye kalkmak Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Türk milletine büyük ihanet olur” dedi.

AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali Turan, CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Dr. Ahmet Zeki Üçok, Akademisyen-Yazar Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Star Gazetesi Yazarı Yakup Köse, Gazete Pencere Yazarı Necdet Saraç; Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programına konuk olarak gündemi değerlendirdi.

Öte yandan, tv100.com yazarı Cihat Yaycı, operasyona ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Terörist örgüt ve uzantılarını muhatap alıp görüşmeye kalkmak Türk milletine ihanet olur"

“ABD ve Rusya’nın menfaatlerinin birbiriyle çelişir gibi görünse de hedef Türkiye olun birleştiklerini gördük” diyen Cihat Yaycı, “YPG teröristini bir düzenli ordu haline getiren ABD’nin yanı sıra hava sahasını kontrol eden Rusya da menfaatleri birbirleriyle çelişir gibi görünse de hedef Türkiye olunca birleştiklerini gördük. Çok başarılı bir harekattır. Milli Savunma Bakanı’nın yaptığı ‘Milli mühimmat kullanıldı’ vurgusu ‘Size muhtaç değiliz, sizden izin almak mecburiyetinde değiliz, nokta atışı yapıyoruz’ mesajıdır. Terörle mücadele etmek için teröristle müzakere etmeyi önerenleri çok kınıyorum. Terör sorunu bitmişken terörist örgüt ve uzantılarını muhatap alıp görüşmeye kalkmak Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Türk milletine büyük ihanet olur” ifadelerini kullandı.

Yaycı, sözlerinin devamında ise şu ifadeleri kullandı:

"Harekattan kısa bir zaman önce ön bilgilendirme yapılması normaldir"

“Eğer teröristlerin bulunduğu bölgede başka bir devletin kuvvetleri varsa o zaman kısa zaman önce bir ön bilgilendirme yapılabilir, yapılması da gerekir. Sınır ötesi harekât yapacaksanız kısa bir zaman önce ön bilgilendirme yapılması normaldir.

“Bunu bir tahmin, beklenti olarak yayınladıklarını düşünüyorum”

Erbil Başkonsolosluğu ve Amerikan Büyükelçiliği’nin, bölgedeki Amerika diplomatik temsilcilerinin bunun bir tahmin, beklenti, olarak yayınladıklarını düşünüyorum.

Suriye’den Türkiye’ye ciddi bir sığınmacı akını oldu. Onların boşalttığı bölgeye PKK kendi yandaşlarını yerleştirdi. Türkiye Cumhuriyeti bunları geri göndermek için plan yaptığında iki yerden ses geldi, Amerika ve PKK karşı çıktı.”