TV100 sunucusu Gökhan Taşkın'dan İmamoğlu'na çay tepkisi: Sel mağduru vatandaşlara çay içmeye gider mi?

Gündemin önemli haberlerini ekrana taşıyan tv100'de yayınlanan Gökhan Taşkın ile Gece Haberleri'nde Ekrem İmamoğlu gündeme geldi. Gece haberleri sunucusu Gökhan Taşkın İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetine icabet etmemesine ilişkin sözlerine  "Sayın Ekrem İmamoğlu da acaba Esenyurt'ta taşkın sularıyla kullanılamaz hale gelmiş esnafın, evine giremez hale gelmiş vatandaşın bütün bu sorunlarını giderdikten sonra o evlere, o esnafa çay içmeye gider mi?" diye tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü anmasından 1 gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Başkanlık makamında çay içmeye davet etmişti. İmamoğlu, 15 Temmuz'da Saraçhane'de düzenlenen anma töreninin sonuna kadar bekledi ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, İmamoğlu'nun davetine icabet etmedi. İmamoğlu anma töreninden 1 gün önce düzenlediği basın toplantısında "Saraçhane’ye uğrar mı diye davet edilmesem de aynı saatlerde burada kendilerini bekliyor olacağım. Bir kahvemizi içmesini, bir çayımızı içmesini diliyorum” demişti.

İBB Başkanı İmamoğlu mitingin bitişi sonrası saat 20.00'ye kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelmesini bekledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan davete icabet etmedi. İmamoğlu konuyla ilgili, "Belediye en fazla saldırıya uğramış noktalardan biri, şehitlerimiz var, gazilerimiz var. Buraya gelmesini arzu ederdim. Ama kendi takdirleri böyleymiş, saygı duyuyoruz” açıklamasını yaptı.  tv100 sunucusu Gökhan Taşkın'dan ise İmamoğlu'na tepki geldi.

TV100 Sunucusu Taşkın'dan tepki

TV100'de yayınlanan Gece Haberleri programının sunucusu Gökhan Taşkın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çaya davet etmesini yorumladı. Taşkın, "Aklıma geldi söylemezsem olmazdı; siyaset ayrı gerçekler apaçık ayrı. Sayın Ekrem İmamoğlu da acaba Esenyurt'ta taşkın sularıyla kullanılamaz hale gelmiş esnafın, evine giremez hale gelmiş vatandaşın bütün bu sorunlarını giderdikten sonra o evlere, o esnafa çay içmeye gider mi?" diye sordu.