Barış Yarkadaş AK Parti'ye seslendi: Bu iki veriyi nereden aldınız?

tv100'de Gündeme Dair programına konuk olan Barış Yarkadaş, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'YSK' tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yarkadaş, 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'nin gündeme getirdiği iki veriden bahsederek 'AK Parti bu veriyi nereden aldı? soruyorum ve cevap bekliyorum. '' dedi.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur, Gazeteci/Yazar Sevda Türküsev, Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş; Pınar Işık Ardor ile Gündeme Dair programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. 

Kılıçdaroğlu'nun YSK çıkışı

Programda geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bizim elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu'nun elinde de yok.'' şeklindeki çıkışı sonrası başlayan tartışmalar masaya yatırıldı.

Konuyla ilgili söz alan Yarkadaş,  2019 yerel seçimlerinde AK Parti seçimlere itiraz ederken “19.623 kamu görevlisi olmayan şahıs seçim kurullarında görev aldı” dedi. AK Parti bu veriyi nereden aldı? soruyorum ve cevap bekliyorum. Çünkü sandık kurulu üyelerinin kim olduğunu ve görevlerini siyasi partiler bilmezler.'' ifadelerini kullandı. 

Yarkadaş devamında ''AK Parti Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı seçime itiraz ederken 2.300 seçmenin kısıtlı, 21.732 seçmenin de zihinsel engelli olduğunu söyledi. Siz YSK’nın verilerinde olmayan bu bilgiye nasıl ulaştınız?'' dedi.