Barış Yarkadaş ve Hacı Yakışıklı arasında sert tartışma

tv100'ün siyaset programı Sağlı Sollu'da, Barış Yarkadaş ve Hacı Yakışıklı arasında doktorların eylemi üzerinden sert bir tartışma yaşandı. ''TTB provokasyon yapıyor siz de doktorlar Türkiye’yi terk etmek istiyor algısı körüklüyorsunuz. diyen Yakışıklı'ya, Yarkadaş, 'İnsanca yaşam koşullarını sağlayamıyorsan insanlar gider. Her gün dayak mı yiyecek?' şeklinde yanıt verdi.

Akademisyen ve Akşam Gazetesi Yazarı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Gazeteciler Hacı Yakışıklı, Barış Yarkadaş ve Gürkan Hacır; Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu programına konuk olarak gündemin önemli başlıklarını masaya yatırdı.

Programın bir bölümünde, Türkiye'nin konuştuğu Konya Şehir Hastanesi'nde görevli doktorun katledilmesi sonrası ülke genelinde başlatılan eylemde, doktorlar ve polis ile yaşanan gerginlik tartışıldı. Programın konukları Hacı Yakışıklı ve Barış Yarkadaş, bu konu hakkında sert  bir polemiğe girdi. 

Yarkadaş: İnsanca yaşam koşullarını sağlayamıyorsan insanlar gider. Her gün dayak mı yiyecek?'

Yakışıklı, konuyla ilgili ''TTB provokasyon yapıyor siz de doktorlar Türkiye’yi terk etmek istiyor algısı körüklüyorsunuz. Doktorlarımızın çoğunluğu vatanını seven doktorlardır.'' görüşünü savundu.

Yarkadaş ise ''İnsanca yaşam koşullarını sağlayamıyorsan insanlar gider. Her gün dayak mı yiyecek?'' şeklinde tepki gösterdi. 

'Kimi cezalandırdınız TTB olarak? Vatandaşı cezalandırdınız''

Devam eden tartışmada, Yakışıklı Bir katili öne sürerek TTB olarak bütün doktorları greve çağırıyorsunuz. Kimi cezalandırdınız TTB olarak? Vatandaşı cezalandırdınız.'' dedi.

Yarkadaş ''Böyle hedef gösteriyorsunuz doktorları. TTB mesleki bir örgüttür.'' şeklinde yanıt verdi.