Masterchef'e damga vuran fotoğraf! Stüdyoda duygu dolu anlar

Masterchef Türkiye 2021 eleme turu heyecanı devam ediyor. Yüzlerce yarışmacı eleme turunda 2 evet alıp bir üst tura geçmek için kıyasıya mücadele ediyorlar. Kimi yarışmacılar hem yemeğiyle hem de hikayesiyle damga vuruyor.

Masterchef'e damga vuran fotoğraf! Stüdyoda duygu dolu anlar

Masterchef'in ekrana gelen son bölümünde 3 şefin de gözlerinin dolmasına neden olan bir yarışmacı vardı. Suriye'de vurularak gazi olan Ali Uysal'ın yaşadıkları izleyicileri de duygulandırdı. Antalya'dan gelen Ali Uysal Zeytin Dalı Harekatı'na katıldığını ve 3 yıllık sürede yaşadıklarını anlattı.

Yemeğini yaptıktan sonra anlatmaya başlayan Ali Uysal şu ifadeleri kullandı: 2017 yılında askeri sınavlara girdim ve oldu 2018 yılında Zeytin Dalı Harekatı'na katıldım. Zeytin Dalı Harekatı'nda girdiğimiz çatışmada yaralandım.

Masterchef'e damga vuran fotoğraf! Stüdyoda duygu dolu anlar - Resim : 1

7 ay tedavi sürecim oldu. Arkasından tekrar Suriye'ye dönüp görev yaptım. Şu an mesleğimde ilerlemek istiyorum. Onun için bu programdayım.

Masterchef'e damga vuran fotoğraf! Stüdyoda duygu dolu anlar - Resim : 2

İŞTE O POZ 

Zeytin Dalı Harekatı'nda 3 yıl boyunca görev yaptım. 7 aydan sonra iyileşip Suriye'ye döndüm. 2020'nin ekim ayında sözleşmem bitti. Hastanede arkadaşımızla verdiğimiz poz vardı Zeytin Dalı Harekatı'nda vurulduktan sonra el ele tutuştuk arkadaşımızla.

Ellerimiz kanlar içindeydi. Fotoğrafın ortaya çıkması şu şekilde şefim: Bir kamu görevlisi ağabeyimiz bizi hastanede arkadaşımla yan yana yatarken sedyede arkadaşım beni duymadı iki defa seslendim.

Masterchef'e damga vuran fotoğraf! Stüdyoda duygu dolu anlar - Resim : 3

Bilinci biraz bulanık gibiydi. Elimi uzattım o esnada, görmedi. Hemşire uyarınca bana döndü arkadaşım. Onun eli kan içindeydi benim elim baruttan simsiyah olmuştu. Oradaki bir büyüğümüz fotoğrafımızı çekmiş ve Twitter'dan paylaşmış.

Mehmet Şef daha sonra fotoğrafı çok iyi hatırladığını ifade etti. Uysal, "Benim bir gün önce konuştuğum arkadaşım ikinci gün şehit oluyordu. Vuruluyordu, hastaneye gidiyordu. Çok zor zamanlar. Devlet için bayrak için kolumuzu, bacağımızı vermeye her zaman hazırız." dedi.

Masterchef'e damga vuran fotoğraf! Stüdyoda duygu dolu anlar - Resim : 4

GÖZLERİ DOLDU 

Yarışmacının anlattıkları hem izleyicileri hem şefleri duygulandırdı. Şefler daha sonra tadım yapmaya geldi. Somer Şef yaptığı açıklamada, "Bize çok duygusal ve gururlandırıcı dakikalar yaşattın. Hakikaten hepimiz hem duygulandık hem gururlandık.

Mehmet Şef dönerken bana gömmelik yemek dedi. Bu çok güzel görseli olan bir yemek." açıklamasında bulundu. Ali Uysal, şeflere ıspanaklı, istiridye mantarlı kremalı kaya levreği hazırladı. Tadım sonrasında şefler, Ali Uysal’a üç evet verdiler. Böylece, sonraki tura geçmeyi başardı.