Twitter hisseleri New York borsasından çıkarılacak

İşlemler 28 Ekim’de piyasa açılışından önce durdurulan Twitter hisselerinin New York Menkul Kıymetler Borsası'ndan çıkarılması için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na başvuru yapıldı.

Twitter hisseleri New York borsasından çıkarılacak

İş insanı Elon Musk'ın satın almasının ardından özel bir şirket hüviyetine kavuşacak olan Twitter’ın hisselerinin New York Menkul Kıymetler Borsası'ndan çıkarılmasına ilişkin başvuru yapıldı. Komisyona yapılan başvuruya göre; 8 Kasım’da özel bir şirket olacak ve Elon Musk’ın Twitter’ı devralması da resmileşmiş olacak.

Bunun yanı sıra Twitter ile Musk’ın sahibi olduğu X Holdings arasındakş birleşmenin tamamlandığı bildirildi. Bu tarih itibarıyla X Holdings, Twitter’ın tüm hisselerine sahip olacak. Yapılan anlaşma gereği Elon Musk, Twitter hisselerinin her birini 54,20 dolar karşılığında kendisine katıyor.

27 Ekim’de gerçekleşen anlaşmanın ardından Twitter hisselerinin alım satım işlemleri 28 Ekim’de piyasa açılışından önce durduruldu. Sosyal medya platformunun hisseleri son olarak 53,70 dolardan işlem görüyordu. Musk’ın hisselerindeki düşüş zarara işaret ediyor.

Twitter özelleştikten sonra üç aylık dönemlerde çeyrek raporlarını açıklamak zorunda kalmayacak. Satın alma sürecinde Elon Musk’a borç veren şirketlerin, sosyal medya platformunun bir an önce kâra geçmesi konusunda zorlanacağı değerlendirildi.

Twitter’ı devraldıktan sonra üst düzey yöneticilerin işine son veren Musk'ın, kısa sürede yeni bir yönetim kurulu seçmesi gerekiyor.

Diğer yandan Şirket yöneticilerinin ücretleri konusunda araştırmaları ile tanınan Equilar firmasının açıklamasına göre; Musk kovduğu üst düzey yöneticilere 122 milyon dolar tazminat ödeyecek.