Twitter vs Elon Musk

Sosyal medya platformu Twitter'ın avukatları Elon Musk'ın iddialarını reddetmek için görevlendirildi. Gündeme bomba gibi düşen görevlendirmede neler reddedildi neler kabul edildi?

Twitter vs Elon Musk

Elon Musk'ın Twitter'a karşı iddialarında tam olarak ne olduğunu bilmese de Twitterın avukatlarını Musk'ın iddialarını çürütmek için görevlendirildiği ortaya çıktı. Önce Musk'ın şikayetlerini iletmesine izin vermek yerine, Twitter'dan Elon Musk'a darbe üzerine darbe.

Twitter vs Elon Musk - Resim : 1Genellikle yasal belgeler, içlerinde diğer tarafa yönelik gizemli, pasif agresif maddeler içerir. Ancak Twitter'ın avukatları, Musk'ın karşı iddialarına verdikleri yanıt ile şaşırttı. Twitter bu belgeleri kaç kişinin okuyacağını bildikleri için yada adece Musk ile aralarının kötü olduğu içindir.

Twitter vs Elon Musk - Resim : 2Twitter merak ediyor, Musk'ın botlar hakkındaki iddiası ne?

Musk'ın Twitter'da kefaletle serbest bırakılmasının varsayılan nedeninin Twitter'ın “yanlış ve yanıltıcı ifadeleri” olduğunu hatırlayabilirsiniz. Bu ifadeler spam ve bot hesaplarıyla ilgili ve Musk'ın avukatlarının Ekim ayında bir duruşma tarihi belirleyen duruşma sırasında ortaya koyduklarının bir parçasıydı .

Twitter, süreci, evrak işlerini ve önceki SEC dosyalamalarındaki açıklama beyanlarını mahkemeye taşır. Twitter, Musk, açıklamasında herhangi bir yanlış veya yanıltıcı yada gerçek beyanı tanımlamadıklarını beyan ediyor. Elon Musk'ın Twitter ve Twitter savunucuları tarafından tuhaf bulunan verileri nereden geliyor sorusunun cevabını bilmiyorlar. Çünkü Twitter Elon Musk'ı, kendileri ile aynı ölçüm tarzını ve verileri kullanmadıklarını iddia etti.

Twitter, Musk'ın "olay yaratmak" için bu sayıları kasten çarpıttığını öne sürüyor ve soruyor, "Şimdi bot kim?" diyor.

Twitter vs Elon Musk - Resim : 3Twitter Musk'a karşı davasında neleri kabul ediyor?

Twitter;

- Musk'ın bir Twitter kullanıcısı olduğunu ve birkaç şirket kurduğunu kabul ediyor.

- işinin karmaşık olduğunu kabul ediyor.

- Musk'ın bir Twitter kullanıcısı olduğunu ve 100 milyondan fazla takipçisi olduğunu kabul etti

- spam'i platformundan algıladığını ve kaldırdığını kabul ediyor

- Musk'ın Twitter'ı aktif olarak kullandığını ve birçok insanın açık söylemin işleyen bir demokrasi için gerekli olduğuna inandığını kabul ediyor.

- 28 Nisan 2022 tarihli basın açıklamasında, Birleşme Anlaşması imzalanmadan ve taraflar arasında bir gizlilik anlaşması yapılmadan önce Musk Taraflarına bilgi vermediğini kabul ediyor.

- 8 Temmuz 2022'de Davalıların Birleşme Sözleşmesini feshettiğini iddia ettiğini, Twitter'ın daha sonra Birleşme Sözleşmesinin belirli bir şekilde yerine getirilmesi için dava açtığını ve Davalıların karşı dava açtığını kabul eder.

(Editör notu: Evet yanlış okumadınız. Twitter davaların var olduğunu kabul ediyor.)

Twitter vs Elon Musk - Resim : 4Sosyal Medya Platformu neleri reddediyor?

- Musk Taraflarının Birleşme Sözleşmesini imzalamadan önce herhangi bir durum tespiti yapmayı reddettiğini bildirdi.

Musk'ın iddiasında avukatları, “Twitter'ın birincil işi, kullanıcıların 'tweet' adı verilen 280 karakterlik mesajı paylaştığı bir mikroblog sosyal medya ağı işletmek” diye yazıyor. Twitter bunu komik bir şekilde reddediyor.

Twitter, kendini tweetler de dahil olmak üzere gerçek zamanlı kendini ifade etme ve konuşma için küresel bir sosyal medya platformu olarak tanımlıyor. Twitter ayrıca Tweetlerin maksimum 280 karakter uzunluğunda olmasını da istemektedir.