Twitter'dan bir sansür de Devlet Bahçeli'ye

MHP Genel Merkezi, partinin Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Boğaziçi Üniversitesi ile ilgili paylaştığı tweetlerin Twitter tarafından kısıtlandırıldığını açıkladı.

Twitter'dan bir sansür de Devlet Bahçeli'ye

Twitter, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun "Kabe-i Muazzama’ya hakaret eden LGBT sapkınlarına müsamaha göstermeli miyiz? Elbette hayır. Rektörlük binasını işgale kalkan LGBT sapkınlarına müsamaha göstermeli miyiz? Elbette hayır" şeklindeki paylaşımına Twitter, Kuralları’nı ihlal ettiği gerekçesiyle sansür getirmişti.

Benzer bir olay da MHP lideri Devlet Bahçeli'nin başına geldi. MHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan olaylarla ilgili paylaştığı tweetlerin kısıtlandığı belirtildi.

Açıklamada "Boğaziçi Üniversitesi'nin önündeki menfur eyleme karşı gösterdiği tepkiden dolayı MHP lideri sayın Bahçeli’nin bazı paylaşımlarına twitter kısıtlama getirmiştir. Sayın Bahçeli terörist ve öğrenci ayrımını ortaya koyduğu halde -ki bu emniyet tarafından da teyit edilmiştir- okyanus ötesinden twitter buna tepki göstermiştir." denildi.

Açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi önünde eylem yapan terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı olanlara Twitter ve twitter ın arkasındaki güçler destek vermiştir. Genel başkanımızın bazı paylaşımlarına kısıtlama getirilmiştir. Bilginize" ifadeleri yer aldı.

"Bu tweet artık mevcut değil"

Devlet Bahçeli'nin resmi Twiter hesabında dün bir tweet dizisiyle paylaştığı açıklamasında, bir bölümün artık olmadığı görülüyor ve "Bu tweet artık mevcut değil" notu yer alıyor.

Bahçeli, paylaşımının silinen kısmında Boğaziçi eylemlerine katılanların "sırtlarını ajanlara, zalimlere ve karanlık çevrelere dayamış olanlar" diye tanımlamış ve "Evlat değil başı ezilmesi gereken zehirli yılanlardır." demişti.

Twitter'dan bir sansür de Devlet Bahçeli'ye - Resim : 2