Twitter'ın kurucularından Dorsey sessizliğini bozdu: Şirketi çok hızlı büyüttüğüm için özür dilerim

Tesla ve SpaceX’in sahibi Elon Musk’ın Twitter’ı satın aldıktan sonra yaşananlarla ilgili ne diyeceği merak edilen Jack Dorsey sessizliğini Twitter'dan yaptığı paylaşımla bozdu.

Twitter'ın kurucularından Dorsey sessizliğini bozdu: Şirketi çok hızlı büyüttüğüm için özür dilerim

Twitter'ı 2006 yılında Evan Williams, Biz Stone ve Noah Glass’la kuran Jack Dorsey, geçen yıl kasım ayında önce şirketteki CEO’luk görevini bırakmış, ardından bu yıl mayısta da yönetim kurulundan ayrılmıştı. Dorsey, Elon Musk'ın şirketi satmak için en doğru isim olduğu söylemesi nedeniyle eleştirilerin odağındaydı.

Musk, Twitter'ı satın almasından hemen sonra şirketin CEO’su dahil üst yöneticileri gönderip şirketin yönetim kurulunu feshetti, mavi tiki ücretli yaptı ve çalışanların yarısına tekabül eden 3 bin 700 kişiyi işten çıkardı.

Bu yaşananlar sonrasında Dorsey'in ne diyeceği merak ediliyordu. Musk’ın şirketi satın aldıktan bir hafta sonra tek bir mesajla yüzlerce kişiyi işten kovmasına değinerek şirketi çok çabuk büyüttüğü için özür dileyerek sessizliğini bozdu.

Twitter'dan bir açıklama paylaşan Jack Dorsey, Twitter çalışanlarının güçlü ve dirençli olduğunu belirterek şu tweeti attı:

”Ne kadar zor olursa olsun bir yol bulacaklardır. Çoğunun bana kızgın olduğunu anlıyorum. Herkesin bu durumda olmasından dolayı kendi sorumluluğumu kabul ediyorum. Şirketi çok hızlı büyüttüm. Bunun için özür dilerim. Twitter’da çalışan herkesin sevgisi ve emeği için minnettarım. Şu anda bunun karşılıklı bir his olmasını beklemiyorum ve bunu anlıyorum.”

Ne olmuştu?

Twitter’da yüzde 9,2’lik hissesi bulunan Musk, nisanda 44 milyar dolarlık teklifiyle Twitter’a talip olmuştu. Sık sık kararını değiştirip platformla mahkemelik olan Musk, nihayet satın alma sürecini tamamladığını geçen günlerde duyurmuştu. Musk, Twitter’ı satın alır almaz şirketin CEO’su dahil üst yöneticileri gönderip şirketin yönetim kurulunu feshderken mavi tiki de ücretli yaptı.

Çalışanların yarısına tekabül eden 3 bin 700 kişi işten çıkarıldı. Volkswagen, General Motors ve Pfizer’ın aralarında olduğu bazı şirketler şirketin en önemli geliri reklam konusunda geri adım attı.

Şirketi Musk’ın almasına destek veren, Musk’ın güvendiği tek seçenek olduğunu açıklayan Dorsey bu nedenle tepki çekmişti.

Dorsey, Twitter’ı 2006’da, Evan Williams, Biz Stone ve Noah Glass’la kurdu.