UB40 üyesi ünlü solist Astro Terence Wilson hayatını kaybetti

Bir dönemin en beğenilen grupları arasında yer alan UB40'ın solisti Astro ismiyle bilinen Astro Terence Wilson hayatını kaybetti. Kanser nedeniyle yaşamını yitiren ünlü ismin ardından hüzün mesajları paylaşıldı.

UB40 üyesi ünlü solist Astro Terence Wilson hayatını kaybetti

1970'lerin sonlarında dünyada hızla yükselen ve büyük bir hayran kitlesine sahip olan UB40'ın solisti Astro Terence Wilson yakalandığı hastalıktan kurtulamayarak yaşamını yitirdi. Astro'nun vefatının ardından sevenleri sosyal medyada hüzünlü paylaşımlarda bulundu.

Reggae müziğin en sevilen temsilcileri arasında yer alan UB40 ile yolculuğunu 2013 yılında sonlandıran Astro Terence Wilson için grubun resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Sevgili Astro'muzun bugün çok kısa bir hastalıktan sonra vefat ettiğini size söylemek zorunda kaldığımız için kesinlikle harap olduk ve tamamen kahrolduk. Dünya onsuz asla aynı olmayacak. Sizden bu inanılmaz zor zamanda ailesinin mahremiyetine saygı göstermenizi rica ediyoruz" denildi.

UB40'ı daha önce bırakmış olan Campbell ve Mickey Virtue ile birlikte yeni bir grup kurmak için ayrıldıktan sonra 2018 yılında A Real Labor of Love isimli bir albüm çıkaran Astro UB40'tan da bir açıklama geldi. UB40'ın mesajının çok soğuk olması sevenleri tarafından eleştirildi. Mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Bu gece, UB40'ın eski üyesi, daha iyi bilinen adıyla Astro Terence Wilson'ın kısa bir hastalıktan sonra vefat ettiği haberini aldık. Ailesine en içten taziyelerimizi sunuyoruz."

İngiltere'nin Birmingham kentinde kurulan UB40 o dönemlerde kötü olan ekonomi nedeniyle işsizlik ödeneği alan insanların faydalandığı formdan adını aldı.

Grup, Red Red Wine ve Falling In Love With You gibi hit parçalar üretti. Haziran ayında, Ali Campbell ve Astro'nun yer aldığı UB40, UB40'ın 1980 albümü Signing Off'un tamamı için özel bir çevrimiçi konser verdi.