Duyurdular! Elektrik, doğal gaz faturaları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 3 haftalık tam kapanma kararının ardından elektrik ve doğal gaz faturalarına ilişkin düzenleme de gündeme geldi. İşte koronavirüs salgını sürecinde faturalarını ödemekte sıkıntı yaşayan vatandaşlar için alınan yeni tedbirler...

Duyurdular! Elektrik, doğal gaz faturaları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 3 haftalık tam kapanmanın başlamasıyla elektrik ve doğal gaz faturalarına ayarlama yapılması kararı alındı. Faturaların son ödeme tarihleri Ramazan Bayramı sonrasına alınacak şekilde değerlendirme yapılacak. Tam kapanma sonrası fatura ödemeleri gerçekleştirilecek.

Elektrik ve doğal gaz faturalarının son ödeme tarihleri Ramazan Bayramı sonrası yani tam kapanmanın bitmesiyle birlikte başlayacak.

Konuyla ilgili olarak enerji yönetimi dağıtım ve tedarikçilere gerekli bilgileri iletti.

Konut ve ticarethanelerin aylık 2 bin lirayı aşan ve ödenmeyen faturaları nedeniyle tam kapanma sürecinde kesinti olmayacak.

Tam kapanma süresince ödeme olanağı bulamayan müşteriler ve genelge kapsamında kapalı olan iş yerleri için borçtan dolayı kesme işlemi yapılmayacak. İşte koronavirüse karşı alınan yeni tedbirler...

-Zorunlu olmadıkça elektrik kesintisi olmayacak.

-Elektrik ve doğal gaz sayaç okuma faaliyetleri devam edecek.

-Arızalara en hızlı biçimde müdahale edilecek.

-Müşteri hizmetleri merkezleri müşterlerin ihtiyacını karşılamak için dönüşümlü olarak çalıştırılacak.