UEFA kararını açıkladı: 2 maç saha kapatma cezası

UEFA, Bulgaristan - İngiltere maçında yaşanan ırkçı olaylarla ilgili kararını açıkladı.

UEFA kararını açıkladı: 2 maç saha kapatma cezası

UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre 14 Ekim 2019'da oynanan ve deplasman ekibi İngiltere'nin 6-0 kazandığı maçla igili karar verildi.

Bulgaristan hakkında ırkçı davranışlar, sahaya yabancı cisim atma, ulusal marşa saygısızlık ve dev ekranda tekrarların gösterilmesiyle ilgili olarak soruşturma başlatılmıştı.

Alınan karara göre Bulgaristan'a 2 maç seyircisiz oynama cezası verilirken bu maçlardan biri 2 yıl boyunca askıya alındı. Benzeri bir olayın yaşanması durumunda ikinci maçın cezası da uygulanacak.

Ayrıca UEFA, Bulgaristan'a sıradaki 2 maçında sahaya üzerinde UEFA logosunun yanı sıra No Racism (Irkçılığa Hayır) yazan formayla çıkma zorunluluğu getirildi.

Bulgaristan Futbol Federasyonu ayrıca taraftarların ırkçı davranışları ve sahaya atılan nesneler nedeniyle 75 bin euro, Milli Marşa saygısızlık nedeniyle de 10 bine euro para cezasıyla cezalandırıldı.

İngiltere Futbol Federasyonu da Bulgar milli marşına saygısızlık yapılıdğı gerekçesiyle 5 bin euro para cezası verdi.

UEFA ayrıca İngiltere'den 21 Kasım'da İngiltere'de Bulgaristan'la yapacağı maç için ekstra güvenlik önlemi alınmasını istedi.