Uğur Dündar ile rüyaları gerçek oldu! 1999 depreminin tanığının sözleri duygulandırdı: Bana bir saray verdi

Haftanın Panoraması programının konuğu olan 1999 depreminin tanığı Binnaz Tiryaki yaşadıklarını anlattı. O dönem Uğur Dündar'ın 'Yoksa Rüya Mı?' programında kendisine depreme dayanıklı ev hediye edilen Tiryaki "Uğur Dündar bana ev değil bir saray verdi" dedi.

17 Ağustos 1999 günü meydana gelen 7,8 büyüklüğünde Gölcük depreminde Binnaz ailesi enkaz altında kaldı. Eşi İlyas Tiryaki'yi ve tek bacağını kaybeden Binnaz Tiryaki, enkaz altından kızıyla birlikte 72 saat sonra Rus ekip tarafından kurtarıldı. Anne Binnaz ve kızı Duygu’nun mucizevi kurtuluşunu duyan usta gazeteci Uğur Dündar, depreme dayanıklı konutların hediye edildiği ve sunuculuğunu üstlendiği Yoksa Rüya Mı? programında Tiryaki ailesine sahip çıktı.

"BEN SİZİN ÖYKÜNÜZÜ DUYDUĞUM AN ÇOK ETKİLENDİM"
Dündar o dönem programda "Binnaz hanım en büyük dileğim kötü günlerin geride kalmış olması. Bir defa ev konusunda hiçbir kuşkunuz olmasın. Gördüğünüz enkazın yerinde 10 gün sonra rüyalarda görülebilecek kadar güzel, sımsıcak bir yuva sizi bekleyecek. Siz hep dik durdunuz, enkazın altından kurtuldunuz, minik Duygu’yu kurtardınız. Sürekli ayakta kalma mücadelesi verdiniz. Herkes sizi örnek alacak. Ben sizin öykünüzü duyduğum an çok etkiledim." ifadelerini kullandı. 

Uğur Dündar ile rüyaları gerçek oldu! 1999 depreminin tanığının sözleri duygulandırdı: Bana bir saray verdi - Resim : 1

"HAYATINIZ MÜCADELEYLE GEÇTİ, ARTIK BU ACI GÜNLER GERİDE KALACAK"
Usta gazeteci Uğur Dündar anne ve kızını 10 günlük bir tatile gönderdi. Tatil dönüşü anne Binnaz ve kızı Duygu depreme dayanıklı yeni evlerine kavuştu. Dündar evin teslim anında "Her şeyin en güzeline layıksınız. Büyük acıların içinden çıkıp geldiniz, ölümler gördünüz, bir bacağınızı kaybettiniz. Hayatınız mücadeleyle geçti, artık bu acı günler geride kalacak." dedi. 

"UĞUR DÜNDAR BANA EV DEĞİL BİR SARAY VERDİ"
Deprem felaketinden 23 yıl sonra konuşan Tiryaki "Uğur Dündar bana ev değil bir saray verdi.  Tek bacağım yok ama 4 bacağım var, 2 kızım, 2 oğlum bunlar bana şans, ödül." diye konuştu. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde afetzede olanlara seslenen Tiryaki "İnanıyorum ki onların da yarınları güzel olacak. Onları da benim gibi bir hayat bekliyor. İnşallah hüzünlerinden mutluluk doğar. Onlar da ışığını bulsunlar, hayatlarına devam etsinler, her şeyi başarabilirler" şeklinde konuştu.