Ukraynalı asker Rusları durdurmak için kendisiyle beraber köprüyü patlattı

Ukrayna'da denizci Vitaliy Skakun adlı asker, Rus tanklarının ilerleyişini durdurmak için kendisiyle beraber köprüyü patlattı. O anlar kameraya yansıdı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını tanıması ve bu bölgelere 'barış gücü operasyonu' emri vermesinin ardından başlayan kriz sonrası Rusya askeri birlikleri, Ukrayna'ya girdi.

Başkent Kiev dahil olmak üzere Rus askerleri birçok kentte saldırılarına devam ederken, Ukrayna ordusundaki askerler direnişlerini sürdürüyor.

Rus güçlerini tanklarının ilerleyişini durdurmak için gönüllü olan denizci Vitaliy Skakun, Henichesky kara yolu köprüsünü havaya uçurdu.

Skakun, köprüden ayrılamadan döşediği bombalar patlayınca sağ kurtulamadı. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, olaya yönelik yaptığı açıklamada, “Tank ilerleyişini durdurmak için Henichesky kara yolu köprüsünü havaya uçurma kararı alındı. Denizci Vitaliy Skakun, bu görevi yerine getirmek için gönüllü oldu ve düşmanı durdurmak için Henichesky kara yolu köprüsünü havaya uçurdu.” ifadeleri kullanıldı.

Kahraman ilan edildi

Mühendis olduğu öğrenilen Vitaliy Volodymyrovych Skakun'un, köprüye bombalar döşediği, ancak ayrılmak için zamanının kalmadığı bildirildi. Köprüyle birlikte havaya uçan Skakun, kahraman ilan edildi.

“Düşmanın ilerlemesini önemli ölçüde yavaşlattı'' 

Ukrayna basını, “Skakun'un kahramanca eylemi, düşmanın ilerlemesini önemli ölçüde yavaşlattı. Birim organize olup savunma için yeniden konuşlandı.” sözlerine yer verdi.