Bakan Karaismailoğlu açıkladı! 13,4 milyar dolar tasarruf...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Tüm ulaşım yatırımlarımızla 2020 yılında toplam tasarrufumuz, 13,4 milyar dolara ulaştı" dedi.

Bakan Karaismailoğlu açıkladı! 13,4 milyar dolar tasarruf...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ülkede yolcu ve yük taşımacılığında demir yolu kullanımının artırarak daha çevreci bir ulaşım ağı tesis etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Karaismailoğlu, "Demir yolu yatırımlarımız ile her yıl 770 milyon dolar tasarruf elde ediyoruz. Tüm ulaşım yatırımlarımızla da 2020 yılında toplam tasarrufumuz, 13,4 milyar dolara ulaştı" diye konuştu.

Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı-Eurasia Rail'deki konuşmasında Karaismailoğlu, TCDD için belirledikleri dört temel hedef bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

Türkiye'nin en güvenilir ulaşım markası, Avrupa'nın en fazla yük ve yolcu taşıyan demir yolu markası olacağız. Ekspres hatlarla Avrupa'nın öncü deneyim ve kültür odaklı turizm hatlarına sahip olacağız. Müşteri memnuniyetini esas alan modern Müşteri İlişkileri Yönetimi modelini kuracağız. Hiçbir zaman, hiçbir konuda, hiçbir ulaşım modunda elimizdekiyle yetinmediğimiz gibi, demir yollarımızda da yetinmeyeceğiz.

Bu çerçevede atılacak adımlar hakkında katılımcılara bilgi veren Karaismailoğlu, kısa vadede 21 bin 130 kilometreye çıkarılması hedeflenen demir yolu hat uzunluğunun uzun vade için 28 bin 590 kilometre olduğunu dile getirdi.