Ülke genelinde sıcaklıklar artacak

Sonbaharın etkisiyle hava sıcaklıkları düşerken, hafta sonu havanın nasıl olacağı merak ediliyor. Meteorolojinin yayımladığı son rapora göre cumartesi sıcaklıklar artarken kuzeydoğu kesimlerinde azalacağı ancak pazar gününden itbaren ülke genelinde sıcaklıkların tekrar artacağı öngörülüyor.

Ülke genelinde sıcaklıklar artacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıkladığı verilere göre hava sıcaklıklarının, cumartesi günü artacağı, kuzeydoğu kesimlerde azalacağı ancak pazar gününden itibaren ülke genelinde sıcaklıkların tekrar artarak hafta boyunca mevsim normalleri üzerinde seyredeceği öngörülüyor.

Doğuda gök gürültülü sağanak var

28 Eylül cumartesi günü ülkemizin doğusunda gök gürültülü sağanak yağış beklenirken hava sıcaklığı Ardahan'da 6 dereceye kadar inecek.

Ülke genelinde sıcaklıklar artacak - Resim : 1

Diğer Bölgelerde ise parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. 28 Eylül Cumartesi günü İstanbul'da hava sıcaklığı öğlen 25 akşam ise 17 derece, Ankara'da hava sıcaklığı öğlen 24 akşam 12 derece, İzmir'de ise hava sıcaklığı öğlen 28 akşam ise 17 derece olacağı tahmin ediliyor.

Artvin ve Rize'de bu geceden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarının etkili olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına etkili olması bekleniyor.

Sağanak yağış yerini bulutlu havaya bırakacak

29 Eylül Pazar günü ise Doğu'da etkili olan sağanak yağış yerini bulutlu bir havaya bırakıyor. Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu güneşli, diğer bölgeler parçalı bulutlu olacak. 29 Eylül Pazar günü İstanbul'da hava sıcaklığı öğlen 26 akşam ise 16 derece, Ankara'da hava sıcaklığı öğlen 25 akşam 12 derece, İzmir'de ise hava sıcaklığı öğlen 29 akşam ise 16 derece olacak.

Ülke genelinde sıcaklıklar artacak - Resim : 2