Böyle hemşire görülmedi

Yaşlı hastalara bakmakla yükümlü hemşire, savunmasız demans hastası insanların banka bilgilerini çalarak çılgın alışverişler yaptı. Hemşirenin bu yaptığının karşılığı 1 yıl hapis ve 18 ay meslekten men oldu.

Böyle hemşire görülmedi

Galler'de Ulusal Sağlık Servisi hemşiresi olan moda ve lüks meraklısı Stacey Banfield isimli kadın, bakmakla yükümlü olduğu demans hastalarının zayıflığından faydalanarak banka bilgilerini elde etti. Tüm bilgileri evine gittiğinde tek tek deneyen çılgın hemşire, savunmasız hastaların hesaplarını tek tek boşaltmaya başladı. Banfield, çaldığı tüm parayı lüks kıyafetler satan mağazalarda harcadı.

Hastanede tedavi gören iki yaşlı hastanın yakınları demans rahatsızlığı bulunan yakınlarının zaman zaman farklı ifadeler kullanarak hemşireden bahsetmesinden şüphelenerek olayı araştırmaya başladı. Yaşlı akrabalarının banka hesaplarını da inceleyen yakınlar, hesaplarındaki paranın büyük bir bölümünün internet üzerinden alışveriş yapılarak harcandığını fark etti.

Olayı polise bildiren hasta yakınları şüpheli olarak ise hastanede bulunan yakınlarının sürekli olarak bahsettiği hemşireyi gösterdi. Emniyet yaptığı kısa incelemenin ardından genç kadının internet üzerinden alışveriş yaptığını tespit etti. Hesaplarda yapılan incelemede adı geçen mağazalarla görüşen dedektifler, tüm teslimatların aynı adrese yapıldığını tespit edince hemşire Stacey Banfield'ı gözaltına aldı. Banfield memurlara "imkanlarının ötesinde yaşadığını" söyledi.

Mahkemede önce suçlamaları reddeden, ardından yaptığından dolayı pişman olduğunu belirten Banfield'a 1 yıl hapis ve 18 ay meslekten men cezası verildi. Hasta yakınları ise Banfield'a verilen cezanın az olduğunu ifade ederek, hesaplardan çaldığı paranın da geri ödenmesini istedi ancak mahkeme bu talebi reddetti.