İstanbul'da günlük ölüm 400'den fazla

Uluslararası haber ajansı Reuters, Türkiye için çarpıcı bir analizde bulundu. Ajans, sadece İstanbul'da günde 400'den fazla ölüm olduğunu ve ölüm sayısının iki katından fazla arttığına dikkat çekti.

İstanbul'da günlük ölüm 400'den fazla

Reuters, koronavirüs salgınında vaka sayıları zirveleri gören Türkiye için yaptığı analizde "Önceki yıllara oranla İstanbul'da ölümler iki katına çıktı" yorumuna yer verdi.

Uluslararası haber ajansı Reuters, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsten en fazla etkilenen ülkelerden biri olan Türkiye’ye ilişkin geniş kapsamlı bir analiz hazırladı.

Analizde, Türkiye’nin hem vaka ve ölüm sayılarındaki artışla hem de toplam vaka sayısı sıralamasında dünyada 7. olduğu ifade edilerek, küresel ölçekte korkutan boyutlara ulaşan vakaların ardından Ankara’nın tam kapanma çağrılarına kulak asmadığı iddia edildi.

Günlük vakalar 30 bin civarında

Ajans, “Sağlık kurum ve kuruluşlarından, muhalefet partilerinden ve İstanbul Belediye Başkanı’ndan gelen ve giderek artan kapanma çağrısı artıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hükümeti hafta sonları sokağa çıkma yasağı getirirken yeni yılda da 5 günlük sokağa çıkma yasağı açıkladı. Hükümet bu yasakların salgının yayılma hızını yavaşlattığını söylerken, günlük vakalar zirveyi gören 30.000’in birkaç bin altında seyrediyor” yorumunu yaptı.

Günlük ölüm sayısı 400'den fazla

Reuters’a konuşan İstanbul Mezarlıklar Daire Başkanı Ayhan Koç, "Planlamalar ölüm oranlarına göre değişiyor zira Kasım ayında günde 400’den fazla insan öldü bu sayı önceki yılların neredeyse iki katı” ifadelerini kullandı.

TTB Başkanı açıklama yaptı

Ajansa açıklamalarda bulunan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı ise, “Birçok insan hükümete güvenmiyor ve bu güven kaybı dolayısıyla aşı olmak istemiyorlar. Aşı yeterli değil. Sokağa çıkma yasağı getirerek salgının hızını yavaşlatmamız gerek. Daha sonra aşı etkili olur. Hafta içi iş yerleri açıkken hafta sonu sokağa çıkma yasağı olması yeterli değil” dedi.

Günlük koronavirüs verileri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı 15 Aralık Salı gününün koronavirüs tablosuna göre, son 24 saatte 235 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle, toplam can kaybı 16 bin 881’e yükseldi.

Toplam 206 bin 190 test yapıldı. Semptom gösteren 5 bin 105 kişiyle birlikte toplam 32 bin 102 yeni vaka tespit edildi. Türkiye'de toplam vaka sayısı 1 milyon 898 bin 447 oldu.