Ünlü isimlerin ev konserlerinde "Sosyal mesafe kuralı" tartışması

Ünlü isimlerin verdiği ev konserlerinde "Sosyal mesafe kuralı" tartışma konusu oldu.

Koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilen konser ve etkinliklerin yerini ev konserleri aldı. Aralarında Demet Akalın, Sertab Erener, Sıla, Murat Dalkılıç ve Mustafa Ceceli’nin de yer aldığı çok sayıda ünlü şarkıcı evlerinden canlı konserler vermeye başladı.

Canlı ev konserleri, tartışmaları da beraberinde getirdi. Konserlerde sosyal mesafe kuralına uyulup uyulmadığı merak konusu oldu. Şarkıcı Yaşar, orkestra üyelerini toplayıp ‘Evde Kal’ sloganıyla Burhan Felek Köşkü’nde canlı konser yaptı.

Bir dondurma markasının sponsorluğunda evinde konser veren Candan Erçetin ise Yaşar’ın aksine sosyal mesafe kuralına uydu ve orkestra üyeleriyle bir araya gelmedi.

Erçetin, Lüleburgaz’daki evinin koltuğunda şarkılarını seslendirirken orkestra üyeleri ise enstrümanlarını Moda, Küçükyalı, Levent, İstinye, Çekmeköy, Bahçelievler, Bakırköy ve Etiler’deki evlerinden çaldı. Yanlış anlaşılmaları engellemek için de konsere katılan müzisyenlerin bulunduğu yerlerin adı özellikle yazıldı.

Candan Erçetin, önceki hafta Lüleburgaz’daki evinin bahçesinden video paylaşmış ve altına “Hepimiz ayrı gayrı korona günlerinde. Nuri abi Etiler’de, Halil İstinye’de, Leo piyanonun üzerinde, ben Lüleburgaz’da, Marlen kucağımda ve müzik her koşulda her yerde. Bu gidişle ben de her yerde… Siz beni bir de mutfakta görün, her yer her yerde.” paylaşımını yapmıştı.

Ünlü müzisyen Kıraç ise koronavirüs tedbirleri kapsamında, Evde Kal çağrısına destek verdi ve "Umut olsun diye evlerimizden sizin için çaldık, söyledik…" notuyla "Zaman" şarkısını müzisyen arkadaşlarıyla beraber yorumladı.