Ünlü piyanist hayatını kaybetti

Eşi de kendisi gibi ünlü bir piyanist ve piyano hocası olan Selçuk Gündemir hayatını kaybetti. Gündemir çifti, başta Fazıl Say olmak üzere ünlü piyanistleri ülkemize kazandırdı.

Ünlü piyanist hayatını kaybetti

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nın emekli öğretim üyesi ve Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nin simge isimlerinden olan piyanist Prof. Selçuk Nisa Gündemir yaşamını yitirdi.

2006 yılında vefat eden ünlü piyanist Prof. Kâmuran Gündemir’in eşi olan ve çok sayıda piyanistin de hocası olan ünlü piyanist Selçuk Gündemir hayatını kaybetti. Bu sabah saatlerinde Urla’da kaldığı huzurevinde vefat eden Selçuk Gündemir’in cenaze töreni, Sağlık Bakanlığı’nın aldığı tedbirler uyarınca yapılmayacak.

Fazıl Say’ın da hocası olan eşi Kamuran Gündemir anısına düzenlenen, ‘Genç Yetenekler Konserleri'nin tamamına katılan Selçuk Gündemir, yetenekli gençlerin çiçeklerini bizzat veriyordu.

Fazıl Say'dan mesaj

Selçuk Gündemir'in vefat haberini alan Fazıl Say, sosyal medya hesabından duygularını şu sözlerle dile getirdi:

Sevgili Selçuk Gündemir hocamız, çok değerli piyanist ve nice piyanistin hocası, kaldığı bakımevinde bu sabah vefat etti, başımız sağolsun, nurlar içinde yatsın, 14 yıl önce giden eşi, hocam Kamuran beyin yanındadır şimdi,tekrar kavuştular.. Tüm sanat camiasının başı sağolsun.