Ünlü sanatçı koronavirüse yenildi! Superboy, Batman ondan sorulurdu

DC Comics çizeri Robson Rocha koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Haberi Marvel için çalışan Türk çizer Yıldıray Çınar verdi. 

Ünlü sanatçı koronavirüse yenildi! Superboy, Batman ondan sorulurdu

Çizgi roman dünyasının önde gelen çizerlerinden illustratör Robson Rocha hayata gözlerini yumdu.

Marvel için çalışan ve Spider-Man, Weapon X, Metal Men gibi birçok işte imzası bulunan Türk çizer Yıldıray Çınar acı haberi duyuran isim oldu. Çınar, "Robson Rocha'nın aramızdan ayrıldığını öğrendiğim için çok üzgünüm. Huzur içinde uyu Robson, çok genç çok erken. Ailesine sevdiklerine ve bütün hayranlarına başsağlığı diliyorum" diye yazdı.

Rocha'nın yakın arkadaşı olan Fabi Marques de Twitter'dan "Robson'u kaybettiğimiz bildirdiğim için çok üzgünüm. O, jenerasyonumuzun en iyi çizerlerinden biriydi" ifadelerini kullandı.

So sorry to learn that Robson Rocha left us today. RIP Robson. So young and early… My condolences to his family, his loved ones and all his fans…  pic.twitter.com/pbyDUrX8aW

— Yildiray Cinar (@ycinar) July 11, 2021

Robson Rocha iki hafta önce kovid-19 nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı, duruma kötüye giden ünlü çizer için kan bağışı talebinde bulunulmuştu.

Robson Rocha ve başarıları 

Brezilya'da Belo Horizonte'de doğan Robson Rocha, 2010 yılında çizgi roman çizmeye başladı.

Özellikle DC Comics için çizdiği Birds of Prey, Superboy ve Batman ile dikkat çekti. 52 farklı çalışmada imzası vardı. Kaynak: Haber Global

2016'da DC ile özel bir anlaşma imzaladı. Çocukluğundan beri çizgi roman hayranı olduğunu belirten Rocha, DC'yle çalışması için "Hayalimdi" ifadesini kullanmıştı.

Green Lanterns'deki çalışmasıyla öncelikle dikkat çekti, ancak onu zirveye taşıyan çizim ise Aquaman oldu.

DC'deki diğer eserleri arasında Justice League, Supergirl, Demon Knighsts, World's Finest ve Teen Titans sayılabilir.