Acun Ilıcalı'ya "Terbiyesiz, haram zıkkım olsun" demişti! Mahkeme kararını verdi!

Ünlü sanatçı Şehrazat, şarkılarının programlarda izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle TV8 kanalının sahibi ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı'ya açtığı dava karara bağlandı. Davayı kazanan Şehrazat'a, Ilıcalı tarafından 10 bin lira manevi tazminat ödenecek.

Acun Ilıcalı'ya "Terbiyesiz, haram zıkkım olsun" demişti! Mahkeme kararını verdi!

Ünlü sanatçı Şehrazat, şarkılarının programlarda izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle Acun Medya ve TV 8 kanalına açtığı davayı kazandı. Peki Acun Ilıcalı, Şehrazata ne kadar tazminat ödeyecek?

Şehrazat, davayı kazandı

Sanatçı Şehrazat, eserlerinin programlarda izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle Acun Medya ve TV 8 kanalına dava açmıştı.

Ünlü sanatçı Şehrazat, davayı kazandı. Mahkeme, 11 Temmuz 2016 tarihinden itibaren işleyecek olan yasal faiziyle birlikte 239 bin 250 lira izinsiz kullanım bedeli ve 10 bin lira manevi tazminatın davalılar tarafından davacıya ödenmesine karar verdi.

 

İstanbul Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne açılan dava geçtiğimiz günlerde karara bağlandı. Karar duruşmasında, davacı Şehrazat’ın avukatı Sadettin Dayıoğlu ile davalı Acun Medya ve TV 8 kanalının avukatı Ekim Su Küfteoğlu hazır bulundu.

Mahkeme mali ve manevi haklarının ihlal edildiğine hükmetti

Duruşmada, Şehrazat’ın avukatı Sadettin Dayıoğlu davanın kabulünü talep ederken, davalılar avukatı Ekim Su Küfteoğlu reddini istedi. Davayı karara bağlayan mahkeme, davacı Şehrazat’ın mali ve manevi haklarının davalılar tarafından ihlal edildiğine hükmetti.

"Terbiyesiz, haram zıkkım olsun"

Söz yazarı ve besteci Şehrazat, 99.5 milyon liraya uçak alan Acun Ilıcalı'ya telif haklarını ödemediği için "Terbiyesiz, haram zıkkım olsun" diyerek tepki göstermişti.

"Bu terbiyesiz kişiye cevabımızı mahkemede vereceğiz"

TV8'in sahibi Acun Ilıcalı, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda "Bizden haksız bedel talep edip istediğini alamayınca hakaret yolunu seçen bu terbiyesiz kişiye cevabımızı mahkemede vereceğiz. Tazminatı ise işitme engelli miniklerimiz için kullanacağız" demişti.