Genesis'in yıldızı ünlü şarkıcı Phil Collins'ten kötü haber!

Ünlü şarkıcı ve dünyanın en iyi bateristlerinden Phil Collins'ten kötü haber geldi. Genesis grubu ile devleşen Phil Collins yaptığı açıklamada ellerinin tutmadığını söyledi. Ancak ünlü sanatçı Phil Collins şarkı söylemeye devam edecek.

Genesis'in yıldızı ünlü şarkıcı Phil Collins'ten kötü haber!

Ünlü şarkıcı ve müzisyen Phil Collins'in sağlığının kötüye gittiği ve müziği tamamen bırakmayı düşündüğü iddia edilmişti.

BBC Breakfast programına konuk olan olan Collins durumuyla ilgili açıklama yaptı. Collins, "Fiziksel olarak zorlanıyorum, bu çok sinir bozucu" diye konuştu.

70 yaşındaki Collins ve grubu Genesis, Mart 2020'de yeniden birleşmenin şerefine tura çıkacağını duyurmuştu.

The Last Domino 2021 turu, Covid-19 nedeniyle askıya alınmıştı. Ancak grup vazgeçmedi ve Nisan ayında yaptıkları açıklamalarda ABD ve Avrupa'da konserler vereceklerini duyrdu.

Davulunu elleri tutmadığı için bıraktı

Grubun solisti olan Phil Collins, sağlık sorunlarına rağmen devam etme kararı aldı. Ancak davulu ellerinin tutmaması nedeniyle oğlu Nic Collins'e bıraktı.

Collins, turun grubu zorlayıp zorlamayacağı yönündeki soruya, "Artık yola çıkmak isteyip ismedeğimi bile bilmiyorum" yanıtını verdi.

Phil Collins'in hastalığı nedir?

Phil Collins, 2000'lerin sonunda bir omurilik yaralanması geçirmişti. Daily Mail'de yer alan bir habere göre 2009 yılında bu nedenle davul çalmayı bırakmak zorunda kaldığını açıkladı. Collins, "Omuzlarım, davulda aldığım pozisyon nedeniyle omuriliğimi eziyor. Yıllarca çalmaktan kaynaklanıyor. Aı çekmeden çubukları düzgün tutamıyorum bile. Çubuklar düşmesin diye onları elime bantlıyordum" demişti.

Phil Collins şarkı söylemeye ise devam edeceğinin sözünü verdi.

Ünlü şarkıcı 2015 yılında düşmüş birkaç dikişle kurtulmuştu. Düşme nedeninin yürümeyi zorlaştıran bir sırt ameliyatının sonucu oluşan "düşük ayak" sendromundan kaynaklandığı belirtilmişti. Kaynak: Haber Global