Ünlü yazar koronavirüsü 39 yıl önce tahmin etmiş!

Uzun yıllardır gerilim romanlarıyla çoksatanlar listelerini altüst eden 75 yaşındaki Amerikalı yazar Dean Koontz'un, 1981 yılında kaleme aldığı Karanlığın Gözleri (The Eyes of the Darkness) adlı kitabında, "Wuhan-400" adı verilen bir virüsten bahsettiği ortaya çıktı.

Ünlü yazar koronavirüsü 39 yıl önce tahmin etmiş!

"Wuhan virüsü" da denilen koronavirüs nedeniyle dünya çapında ölü sayısı gittikçe artarken, 1981 yılında yayınlanmış olan çoksatan kitaptaki şoke edici benzerlik, Twitter kullanıcılarının dikkatini çekti.

Amerikalı yazar Dean Koontz'un imzasını taşıyan 1981 tarihli gerilim türündeki "Karanlığın Gözleri" romanında "Wuhan-400" adı verilen bir hastalık olduğu ortaya çıktı.

Kitapları defalarca New York Times'ın çoksatanlar listesinde yer alan Koontz, kitabının 39. bölümünde Çin Komünist Partisi (ÇKP) tarafından Wuhan yakınlarındaki askeri laboratuvarlarda biyolojik silah olarak geliştirilen bir virüsten bahsediyor.

Kitapta Wuhan-400 araştırmasına öncülük eden ve Çin'in en tehlikeli kimyasal silahları hakkında bilgi sahibi olan bilim insanı Li Chen, ABD'ye iltica ediyor.

Kitapda Wuhan-400 adı verilen virüs, hayvanlar yerine insanları etkiliyor, insan vücudu dışında veya 30 dereceden soğuk ortamlarda yaşayamıyor.

Laboratuvarda oluşturulan Wuhan-400 adlı virüs ile Wuhan virüsü arasındaki benzerlikler, Twitter kullanıcıları tarafından hayretle karşılandı.

Kitaptaki virüs ile gerçek koronavirüs arasında ise büyük bir fark bulunuyor: Wuhan-400 yüzde 100 öldürme oranına sahipken, koronavirüste ölüm oranı yüzde 2 civarında.

Koonz kitabında, "Wuhan-400 harika bir silah. Sadece insanları etkiliyor. Başka hiçbir canlıda yaşayamaz. Frengi gibi Wuhan-400 de insan bedeni dışında bir dakikadan uzun süre yaşayamaz. Bu da diğer ölümcül mikroorganizmalar gibi mekanlara ya da objelere bulaşamadığı anlamına geliyor." diye yazmış.

Ünlü yazar koronavirüsü 39 yıl önce tahmin etmiş! - Resim : 3

Kitaptaki virüs ile gerçek koronavirüs arasında ise büyük bir fark bulunuyor: Wuhan-400 yüzde 100 öldürme oranına sahipken, koronavirüste ölüm oranı yüzde 2 civarında.

Yanıt olarak, birkaç kişi de 1991'de Soğuk Savaş sona erdikten sonra virüsün adının değiştirilmiş olduğunu açıklamak için kitabın yeni baskılarının fotoğraflarını yayınladı.