Ünlü YouTuber'dan CxCoin skandalı! 500.000 dolar dolandırdı, Tesla aldı

Ünlü YouTuber Ice Poseidon, takipçilerini binlerde dolarını cebine attıktan sonra Tesla marka bir otomobil satın aldı.  Paul “Ice Poseidon” Denino 500.000 dolarlık parayı geri iade etmeyeceği açıkladı. Ice Poseidon'un CxCoin skandalı sosyal medyayı salladı.

Ünlü YouTuber'dan CxCoin skandalı! 500.000 dolar dolandırdı, Tesla aldı

Takipçilerinden para çaldığı ortaya çıkan Ice Poseidon, özür dilemek yerine “kendini kolladığını” söyledi. Meydana gelen olayda takipçilerinin de suçu olduğunu ifade eden YouTuber, çaldığı parayı iade etmeyeceğini söyledi.

Dolandırdığı paralar ile Tesla marka araba aldı

Bir dönem Twitch’te yayın yapan fakat uygunsuz yayınları nedeniyle banlandıktan sonra YouTube’a geçen Ice Poseidon, bir süre önce içerik üreticilerinin kripto para birimi bağışları almasına olanak sağlayan ‘CxCoin’ adlı kripto projesini duyurmuş ve hayranlarını da bu platforma yatırım yapmaya davet etmişti.

Denino bu parayla kendisine Tesla marka bir araba alıp, geriye kalan yarım milyon dolarla birlikte kayıplara karıştı. Bu tip olayları araştıran ve çözmeye çalışan bir diğer YouTuber Coffeezilla, olayın iç yüzünü aydınlatan 23 dakikalık bir video yayınladı. Bununla yetinmeyen Coffeezilla, üstüne bir de Denino ile röportaj yaptı.

Röportaj sırasında Denino’nun asıl yaptığı şeyin kendisinden daha kötü maddi durumda olan insanlardan çalmak olduğuna dikkat çeken Coffeezilla’ya Denino’nun verdiği cevap ise bunun, yaptığı şeyi “söylemenin berbat bir yolu” olduğu şeklinde oldu. Kötü bir niyetinin olmadığını ve parayı alıp kaçtığında projenin çoktan “öldüğünü” belirten Denino’ya karşı Coffeezilla, Telegram’daki kanıtları göstererek Denino’nun yatırımcılara projenin “uzun vadeli” bir proje olduğu söylediğini; ancak sadece 2 hafta sonra parayı alarak kaçtığını kaydetti.

Ice Poseidon, yaptığı dolandırıcılık olayında suçun bir kısmının hayranlarda olduğunu da söyleyerek, “Kimse dolandırılmayı hak etmez. Bazen kendini kollaman gerekir” dedi.

Paranın küçük bir kısmını iade edecek

Parayı iade etmek gibi bir niyeti olmadığını söyleyen Ice Poseidon, bir süre sonra 155 bin doları isteksiz de olsa likidite havuzuna iade edeceğini bildirdi. Ancak Coffeezilla’nın bildirdiğine göre Denino, söylediğinin aksine sadece 47 bin doları iade ederek paranın geri kalanını cebe attı. Kaynak: Megabayt