Usta isim Deniz Kavukçuoğlu'dan acı haber geldi!

80 yaşındaki gazeteci ve yazar Deniz Kavukçuoğlu tedavi gördüğü hastaneye hayata gözlerini yumdu.

Usta isim Deniz Kavukçuoğlu'dan acı haber geldi!

Gazeteci yazar Deniz Kavukçuoğlu, bu sabah tedavi gördüğü hastanede vefat etti. 80 yaşındaki Kavukçuoğlu'nun vefatını, yazar Metin Celal, "Çok değerli ağabeyimiz Deniz Kavukçuoğlu Vefat etti. Deniz Kavukçuoğlu uzun süredir tedavi görüyordu. Ailesine, dostlarına, okurlarına, yazar ve yayıncı dostlarına başsağlığı diliyorum" diyerek duyurdu.

PEN TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA
PEN Türkiye, Kavukçuoğlu'nun vefatının ardından bir açıklama yayınladı.  Açıklamada "Deniz Kavukçuoğlu da gitti. TÜYAP Kitap Fuarları onunla zenginleşti. PEN Yazarlar Derneği,  yönetim kurulumuzda görev aldığı dönemlerde onun katkılarıyla güçlendi. Güler yüzle, çelebi haliyle ve her daimle keyifle yaptığı hizmetler sonsuzdu. Yıllarca Türkiye için kafa yordu, emek verdi, yazı yazdı, kitaplar yayımladı. Bu ülkenin ona verdiğini kat kat ödeyen ‘eski kafalı’ bir aydın, çağdaş, özgürlükçü bir yazardı. Cumhuriyet’in daha demokratik ve devrimci olması için yazan bir kalemdi. Sosyalizm düşünü hep yaşadı ve yaşattı, gençlere, gençlik hareketlerine yakın durdu. Genç yazarların 'Deniz Ağabey'i, birçok yazarın yoldaşı, omuzdaşıydı. Hoşgörülü, hayatı seven, insanı seven, doğayı seven dostumuzdu. Onu özlemlerimizle uğurluyoruz. Devri daim olsun." denildi. 

DENİZ KAVUKÇUOĞLU KİMDİR?
30 Ekim 1943 yılında İstanbul'da doğan Deniz Kavukçuoğlu Almanya Tübingen kentinde felsefe eğitimi aldı. Aynı zamanda Heidelberg'de sosyoloji ve Avrupa İşçi Hareketleri tarihi üzerine eğitim aldı. Gazeteci yazar Almanya'da okurken vatandaşlıktan çıkarıldı. Hamburg'da 3 yıl öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1993 yılından itibaren Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım AŞ'de Kültür Fuarları Genel Koordinatörü olarak çalışıyordu. 1996-2018 yılları arası Cumhuriyet gazetesinde köşe yazarlığı yapan Kavukçuoğlu'nun 10 üzerinde kitabı yayımlandı.