Üstsüz fotoğrafı şirketin değerini katladı

Rihanna paylaştığı üstsüz bir fotoğrafla iç çamaşırı markası Savage X Fenty’nin değerini 1 milyar dolara ulaştırmayı başardı.

Üstsüz fotoğrafı şirketin değerini katladı

Rihanna paylaştığı üstsüz bir fotoğrafla dünyanın gündemine oturdu. Bu fotoğraf iç çamaşırı firmasının değerini 1 milyar dolara çıkardı. 32 yaşındaki şarkıcı, kendi markasına ait saten bir boksör şortu giydiği ve boynunda Hinduların tanrısı Ganeşa bulunan kolye taktığı fotoğraf, Hinduların tepkisini çekti.

Dünya Hindu Konseyi paylaşımı Twitter ve Facebook’a şikayet ettiklerini ve polise de haber verdiklerini duyurdu. Konsey, Rihanna’nın profilinin de yasaklanmasını istedi. Rihanna özür diledi ancak fotoğrafı sosyal medyadan kaldırmadı. 

Rihanna, pandemiden etkilenen moda markası Fenty’yi geçen yıl kapatma kararı almıştı. Ancak moda ve finans sektörünün en üst kademesinde bulunan 5 şirketten kısa bir sörü önce 185 milyon dolar yatırım topladı. Şirketteki payı 80 milyon dolar olan Rihanna’nın Savage X Fenty son aldığı yatırım desteği sayesinde 1 milyar dolarlık değere ulaştı.

Bu yılın başında Hindistan’da eylem yapan çiftçilere destek mesajı atan Rihanna, Yeni Delhi yönetiminin tepkisini çekmişti. Milliyetçi göstericiler Rihanna’nın posterlerini yakmıştı.