Üstü kirli diye koltuğa oturtmadı! Tepki yağdı

İnşaat işinde çalışan 16 yaşındaki çocuk, Girne-Lefkoşa hattı minibüsüne bindi. Sürücü, çocuğun üstü kirli olduğu için minibüsün koltuğuna oturmasına izin vermedi. Bir yolcunun görüntüleri sosyal medyada paylaşması sonrası sürücüye tepki yağdı.

Üstü kirli diye koltuğa oturtmadı! Tepki yağdı

Olay KKTC’de yaşandı. 16 yaşında inşaat işinde çalışan bir çocuk Girne – Lefkoşa hattında çalışna bir minibüse bindi. Ancak şoför, çocuğun üstünün kirli olması ve minibüsün koltuklarının pislenmemesi için çocuğun oturmasına izin vermedi.

Bu sırada minibüsteki başka bir yolcu da olayı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Daha sonra görüntüleri sosyal medya üzerinden paylaştı.

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılması ve hızla yayılması sonrası sürücüye tepki yağdı.

“Vicdanını neyle yıkayıp temizlersin”

KKTC'de Gazeteci olan Kartal Harman olayla ilgili olarak, "İşçi çocuğunu üzeri kirli diye koltuğa oturtmayan o şoföre bir çift sözüm olacak. O çocuğun üzerindekiler yıkandığı zaman temizlenir pırıl pırıl alınteri kokar da, sen vicdanını neyle yıkayıp temizlersin onu bir düşün" diyerek tepki gösterdi.

Vekil’den şaşırtan çıkış: O koltuk bir daha iflah olmaz

Milletvekili Biray Hamzaoğlu ise, "Boyacı koltuğa otursa o koltuk bir daha iflah olmaz. Ben çok işçi taşıdım ancak hiçbiri bu şekilde binmedi otobüse. İş bitiminde kıyafetini değiştirirdi öyle binerdi otobüse" diyerek şoförün tavrını savundu.

Mersin’de 2 ay önceki olayı hatırlattı

Mersin’in Erdemli ilçesinde de buna benzer bir olay yaşanmış, bir yolcu minibüsüne binen çocuk üzeri kirli olduğu için koltuğa oturtulmamış ve yine bir yolcu tarafından görüntülenerek büyük tepki toplamıştı.