Üvey baba sessizliğini bozdu: Gülistan'ın kaybolmasıyla ilgimiz yok

Üniversiteli Gülistan'ın kaybolması ile zan altında kalan genç kızın sevgilisi Rus uyruklu Zaynal'ın üvey babası konuştu: Gülistan’ın kaybolduğu gün Zaynal’in kafede olduğu, oradan eve gittiğine dair elimizde kamera kayıtları var.

Üvey baba sessizliğini bozdu: Gülistan'ın kaybolmasıyla ilgimiz yok

Tunceli’de 11 gün önce kaybolan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Gülistan Doku’yu arama çalışmaları sürüyor. Genç kızın kaybolmasından bir gün önce, Rus uyruklu erkek arkadaşı 23 yaşındaki Zaynal Abarok ile ailesinin evinde tartıştığı iddia edilmişti. Abarok’un üvey babası polis memuru E.Y.,  yaptığı açıklamada “Gülistan’ın kaybolduğu gün Zaynal’in kafede olduğu, oradan eve ve daha sonra da spor salonuna gittiğine dair kamera kayıtları var. Gülistan’ın kaybolmasıyla ilgili bizim uzaktan yakından herhangi alakamız yok” dedi. E.Y., şunları söyledi:

 “O kadar fazla yazılan şey oldu ki, biz sessiz kaldıkça insanlar bizim suçlu olduğumuzu düşünüyor. Gülistan ve Zaynal 8-7 ay çıktılar. Yaklaşık iki ay önce de ayrıldırlar. Olaydan bir gün önce yani cumartesi akşamı kapımız çaldı, gelen Gülistan’dı.

 Zaynal’ı sormuş kızıma, kızım da evde olmadığını söylemiş ve hemen içeri girmeden gitmiş. Eşim, kızıma kimin geldiğini sorunca Gülistan’ın olduğunu söyledi. Eşim de hemen Gülistan’ı aramış ve Gülistan apartmanın merdivenlerinde otuyormuş. Eşimin aramasının üzerine Gülistan eve gelip, Zaynal’ı evde bekledi. Zaynal eve geldikten sonra da odaya girip bir süre konuştular hatta eşim onlara çay ve meyve servisi yaptı, bir sorun yoktu.

Gülistan yurda gideceği sırada da yalnız gitmesin diye Zaynal’a Gülistan’ı bırakmasını söyledim. Benim aracımla Gülistan’ı bırakırken yolda durmuşlar ve tartışmışlar ama darp falan yok.

Gülistan’ın kaybolduğu gün Zaynal’in kafede olduğu, oradan eve ve daha sonra da spor salonuna gittiğine dair kamera kayıtları var. Gülistan kaybolduktan sonra herkes Zaynal’ı suçlayınca ve Gülistan’ın da ailesinin Diyarbakır’dan geldiğini öğrenince sıkıntı yaparlar diye ben de Alanya’ya gönderdim. Ben de senelik izne ayrıldım ve ailece Alanya’ya geldik. Gülistan’ın kaybolmasıyla ilgili bizim uzaktan yakından herhangi alakamız yok. Diğer taraftan herkes Zaynal’ın evli olduğunu söylüyor, oysa evli değil. Bunu da ispatlayabilirim.”