Uyarı geldi! Bu uygulamaları cihazlarınızdan hemen silin

Cihazlara 2 milyondan fazla indirilen uygulamalar için uyarılar yapıldı. İddiaya göre bu uygulamalardan herhangi biri cihazınızda yüklüyse, cihazlarınıza ve verilerinize yönelik oluşturabilecekleri tehditlerin kurbanı olmamak için bu uygulamaları hemen silin. İşte o uygulamalar…

Uyarı geldi! Bu uygulamaları cihazlarınızdan hemen silin

Siber saldırılarla mücadele günümüzde hala devam etmekte dev şirketlere saldırarak büyük kayıplara yol açan bu saldırganlar artık akıllı cihazlarımız yoluyla da günlük hayatımızın içine sızmaya başladı. Apple, uygulama mağazası iOS'ta, Google ise Android uygulama mağazası Google Play'de kötü amaçlı uygulamalarla ve zararlı yazılımlara karşı mücadele verirken, görünüşe bakılırsa yeni bir tespit yapıldı.
 
 Tom's Guide'ın haberine göre, Google Play Store'da başka bir kötü amaçlı Android uygulama grubu keşfedildi. İlk olarak bir antivirüs firması tarafından keşfedilen bu uygulamaların, kullanıcıları onları indirmeleri için kandırmak adına yardımcı programlar ve optimize edici programlar gibi göründüğü belirtildi.

 Uygulamalar şöyle sıralandı:

Bluetooth device auto connect - 1 milyon indirme
Bluetooth & Wi-Fi & USB driver - 100 bin indirme
Volume, Music Equalizer - 50 bin indirme
Fast Cleaner & Cooling Master - 500 indirme
 
Kötü amaçlı uygulamaların tümünün Google tarafından Play Store'dan kaldırıldığı aktarıldı. Ancak, Android tabletinizde veya akıllı telefonunuzda bunlardan herhangi biri hâlâ yüklüyse, cihazlarınıza ve verilerinize yönelik oluşturabilecekleri tehditlerin kurbanı olmamak için bunları hemen silmeniz gerektiği ifade edildi.
 
Habere göre, bir Google sözcüsü, Tom's Guide'a yaptığı açıklamada, söz konusu uygulamalar hakkında daha fazla bilgi vererek "Raporda tanımlanan uygulamaların tümü Google Play'den kaldırıldı. Güvenliği ve gizliliği ciddiye alıyoruz ve politikalarımızı ihlal eden uygulamalar bulduğumuzda harekete geçiyoruz." ifadelerini kullandı.