Uyarı üstüne uyarı! İstanbul’u kara bulutlar kapladı

Meteorolojinin yapmış olduğu uyarı sonrası İstanbul’da kara bulutlar hakim olmaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden de vatandaşa uyarı geldi.

Uyarı üstüne uyarı! İstanbul’u kara bulutlar kapladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısı sonrasında özellikle İstanbul'un boğazlar ile sahil kıyıları ve hafta sonu selin yaşandığı başta Eminönü olmak üzere sahil kıyılarında kara bulutlar görülmeye başlandı.

İBB'den vatandaşlara uyarı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, perşembe gününe kadar aralıklarla sağanağın etkili olacağını belirterek, vatandaşları ani yağış ve su baskını riskine karşı uyardı.

Yapılan açıklamada, İBB’nin yağış nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirlerini aldığı anlatılarak, "İstanbul'da perşembe gününe kadar aralıklarla sağanak riski bulunuyor. İBB ekipleri, ani ve kuvvetli yaz yağmurlarının, yollarda göllenme ve kot seviyesinin altında kalan yerlerde su baskını hadiselerine neden olmaması için tedbirlerini aldı" ifadeleri kullanıldı.

 

Ankara için kritik uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Ankara için kritik uyarı yapıldı. Başkent Ankara’nın batı ilçelerinde kuvvetli yağışın etkili olacağı tahmin edildiği bildirildi.

Yapılan duyuruya, Çankaya, Yenimahalle, Sincan, Etimesgut, Kahramankazan, Gölbaşı, Haymana, Polatlı ilçelerinde saat 22:00’de kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Vatandaşların, ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.