Uyarılar peş peşe geliyor... Alarm seviyesi 4'e yükseltildi!

Filipinler'in başkenti Manila yakınlarındaki Taal Yanardağı'nda dünkü patlamanın ardından bu sabah ikinci bir patlama meydana geldi. Tehlike seviyesi 3'ten 4'e çıkarıldı.

Uyarılar peş peşe geliyor... Alarm seviyesi 4'e yükseltildi!

Filipinler'in başkenti Manila'nın güneyindeki Taal Yanardağı harekete geçti. Birkaç kilometre yüksekliğinde kül ve duman püskürtmesinin ardından bölge boşaltılıyor.

Dumanın yaklaşık bir kilometre yüksekliğe ulaştığı belirtilirken, çevre bölgelere kül yağışının olduğu bildirildi.

Amatör kameralarca kaydedilen görüntülerde, dumanın içerisinde yoğun şimşek çakmaları görüldü.

Yanardağ çevresinde dünkü patlamadan bu yana toplam 52 volkanik deprem kaydedildi. Yanardağdan çıkan küllerin 100 kilometre kuzeye yayıldığı ve başkent Manila'nın güneyinde görüş alanını etkilediği ifade edildi.

Patlamanın ardından can veya mal kaybının yaşanmadığı Taal Yanardağı bölgesinde yaşayan 6 bin 346 kişi tahliye edildi.

THY, Filipinlerdeki uçuşları karşılıklı olarak iptal etti!

Manila Uluslararası Havalimanı'ndaki iç ve dış hat uçuşları da patlama nedeniyle geçici süreliğine ertelendi. Havalimanından şimdiye kadar toplam 240 uçuşun iptal edildiği bildirildi.

Türk Hava Yolları (THY), Filipinler’de bir yanardağın patlamasının ardından bugün ve yarın başkent Manila’ya olan uçuşlarını karşılıklı olarak iptal etti.

Kül yağışı

Volkanik titremeler sebebiyle ufak çaplı depremlerin de hissedildiği bölgedeki yanardağdan çıkan dumanın ise bir kilometre yüksekliğe ulaştığı, çevredeki yerleşim yerlerine de kül yağışının olduğu bilgisi paylaşıldı.

Patlama nedeniyle henüz herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadı ancak yanardağ çevresindeki köylerde halk ve turistler tedbir olarak bölgeyi terk etmeye başladı.

Dünyanın en küçük yanardağı Taal, Filipinler'de 10'dan fazla aktif volkandan biri. Ülke, Pasifik'te "Ateş Kuşağı" olarak adlandırılan, depremlerin ve volkanik patlamaların yoğun yaşandığı fay hattı üzerinde bulunuyor.