Facebook üzerinden örgütlendiler: Uzaylıları görmek için 1,4 milyon kişi 20 Eylül'de askeri üssü basacak

Facebook üzerinden örgütlenen sosyal medya kullanıcıları uzaylıların tutulduğu öne sürülen 51. bölgeye "baskın" çağrısı yaptı. 1,4 milyon kişi baskına katılacağını açıkladı. ABD ordusu şaka olarak yapılan bu çağrıyı ciddiye alarak açıklama yaptı.

Facebook üzerinden örgütlendiler: Uzaylıları görmek için 1,4 milyon kişi 20 Eylül'de askeri üssü basacak

ABD'nin Nevada eyaletinde yer alan ve uzaylıların tutulduğuna inanılan gizli askeri üssle ilgili sosyal medyadan yapılan çağrı Amerikan Hava Kuvvetleri'ni harekete geçirdi.

"Uzak durun" çağrısı yaptılar

1,4 milyon kişi 20 Eylül için planlanan baskına katılacağını, 1,1 milyon kişi de "katılmayı düşünebileceğini" yazdı. Hava Kuvvetleri şaka olarak başlayan olayın ciddileşmesi üzerine harekete geçti. Yapılan uyarıda çölün ortasındaki "Area 51" üssünden uzak durmaları tavsiyesinde bulunuldu ve bölgenin korunması için güç kullanmaktan kaçınılmayacağı belirtildi.

"Uzaylı" otelinde yer kalmadı

Bölgedeki ünlü uzay temalı otel "Little A'Le'Inn"de yer kalmazken Yasak Bölge'ye girmek isteyenlerin bu girişiminin başarılı olması beklenmiyor. 

Sıkı bir şekilde korunan bölgenin çevresinde hiçbir tesise izin verilmiyor.

Ancak "Uzaylıları görmek için" isteyenler kararlı. "Biz onların mermilerinden daha hızlı koşarız" diyerek insanların vazgeçmesi engellenmeye çalışılıyor.