Uzman isim Düzce'de hasarın az olmasının sebebini açıkladı

Düzce Gölyaka ilçesindeki 5,9 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Deprem Uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz tv100 ekranlarında önemli açıklamalarda bulundu.

Uzman isim Düzce'de hasarın az olmasının sebebini açıkladı

Düzce Gölyaka ilçesindeki 5,9 büyüklüğünde meydana gelen deprem başta İstanbul olmak üzere birçok ilde hissedildi. Düzce'de şiddetli bir deprem sonrasında hasarın az olmasının sebebini Deprem Uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz tv100 ekranlarında anlattı.

"Düzce'de çok hasar meydana gelmemiş"

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, deprem sonrasında hasarın beklenilenden az olmasının sebebini şu sözlerle açıkladı: "5.9 yada 6 büyüklüğü önemli bir deprem. Bu depremin hasar yaratmasını bekleriz. Düzce'de çok hasar meydana gelmemiş. Bunun temel nedenlerinden biri elbette ki, 12 Kasım 1999 depreminden sonra kentsel dönüşümün uygulanmış olması. Bildiğimiz kadarıyla Düzce'deki binaların yüzde 80'i, 99 sonrası çıkan yönetmeliklere göre yeniden inşa edildi ya da onarıldı. Bu nedenle Düzce'de çok fazla hasar olmamakla birlikte yine de hasar gören yapılar var. Ancak kırsala çıkıldığı zaman hasar oranının daha da artmasını bekliyoruz. Ekipler gerekli taramaları yaptıktan sonra daha da netleşecektir"