Uzman isim açıkladı! Kiracıları korkutan açıklama

Medyatava TV Gündem programına konuk olan Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar son dönem artan kira fiyatlarına ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. İşte Emekli maaşı ya da asgari ücretle geçinen vatandaşların daha da zor durumda olduğunu belirten Çakar'ın açıklamaları...

Uzman isim açıkladı! Kiracıları korkutan açıklama

Sulh ve icra hukuk mahkemlerinde görülen kira tespit ve tahliye davalarının oranı bir yılda yüzde 10 artış gösterdi.

Medyatava TV Gündem programına konuk olan Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar fahiş kira zamlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde kira artışları devam ediyor ve ev sahipleriyle kiracılar arasındaki gerilimi etkiliyor. Emekli maaşı ya da asgari ücretle geçinen vatandaşların daha da zor durumda olduğunu belirten Çakar devlet sosyal devlet anlayışıyla gidişata dur demezse kira fiyatlarının artmaya devam edeceğini vurguladı.

Turhan Çakar 10 bin TL'den az geliri olan kişilerin bu durum karşısında çaresiz kaldığını vurguladı.

Aynı zamanda devlet gidişata müdahale etmezse artışların devam edeceğinin altını çizdi. Barınmanın en temel insan hakkı olduğunu hatırlatan Çakar düşük gelirli vatandaşların kiralarının devlet tarafından karşılanması gerektiğini söyledi.

Kiralarda­ki artışların Türkiye'de 26 milyonu bulan açlık sınırının altında yaşa­yanlar açısından büyük bir sıkıntı yarattığını belirtti.

Turhan Çakar çok sık rastlanan ailevi bahaneler neden gösterilerek tahliye talep edilmesi konusunda da vatandaşları uyardı.

Eğer ev sahibi akrabalarının yerleşeceğini belirterek tahliye talep ediyor ve sonrasında daha yüksek rakamdan başka kiracıyı alıyorsa mahkemeye başvurulması gerektiğini hatırlattı. 

Kaynak: MedyaTava