Uzmanlar, sağlıklı ilişkinin anahtarını açıkladı! İşte, sağlıklı bir ilişkide kullanmanız gereken 5 'sevgi dili'

Uzmanlar, 24 yıla kadar birlikte olan 100 çift üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, sağlıklı bir ilişkinin beş 'sevgi dili'nden oluştuğunu belirledi.

Uzmanlar, sağlıklı ilişkinin anahtarını açıkladı! İşte, sağlıklı bir ilişkide kullanmanız gereken 5 'sevgi dili'

Uzmanlar beş 'sevgi dili' belirledi. Bunlar; onaylama sözleri, birlikte kaliteli zaman geçirme, hediye verme, hizmet etme eylemleri ve fiziksel temas.
 
Polonya'daki Varşova Üniversitesi'nden Araştırmacı Olha Mostova şunları söyledi:
 
"İnsanlar hem sevgiyi ifade etme biçimleri hem de onu alma biçimleri açısından farklılık gösterir. Bu hipotez beş ayrı sevgi dilini içerir: onaylama sözleri, birlikte kaliteli zaman geçirme, hediye verme, hizmet eylemleri ve fiziksel temas. Popüleritesine rağmen, aşk dilleri kavramı nispeten daha az keşfedilmiştir."

17 ila 58 yaşları arasındaki katılımcılardan, aşk dilleri ile ilgili önceki araştırmalarda geliştirilen soruların olduğu bir anketi doldurmalarını istendi. Ekip, daha sonra katılımcıların partnerlerine sevgilerini ifade ederken kullanmayı tercih ettikleri ‘sevgi dilleri’ni değerlendirdi. Bu değerlendirme sonucunda eşlerin en çok hangi sevgili dilini kullandıkları, onlara sevgisini nasıl hissettirdiğini gösterdi.

Anket sonucunda, daha iyi ilişki ve daha fazla cinsel doyuma sahip kadın ve erkeklerin, ‘aşk dilleri’ni kullandıkları tespit edildi.