Bu belirtiler varsa hemen doktora başvurun

Vergilerin artmasıyla içkiler artık evde yapılmaya başlandı. Ancak bu durum beraberinde ölümleri de getirdi. Metil alkolden ölenlerin sayısı ise 23’e ulaştı. Peki evde içki yapma konusunda uzmanlar ne diyor? İşte ayrıntılar…

Bu belirtiler varsa hemen doktora başvurun

Son zamanlarda kaçak alkol üretimi nedeniyle onlarca insan hayatını kaybetti. Alkole gelen zamla polis ne kadar engel olmaya ve önüne geçmeye çalışsa da kaçak içki üretimi arttı. Ardından acı haberler peş peşe geldi.

Ölümlerin tek nedeni sahte içkiler değil. Evde bilinçsizce yapılan alkoller de ölüme neden oldu. Metil alkon alan vatandaşlar dozajını ayarlayamayarak hayatını kaybetti.

İç Hastalıkları Uzmanı Profesör Doktor Aydın İçkale uyarılarda bulundu.

İçkale; “Bizim raftan alarak satın aldığımız içkilerin içindeki metil alkol, etil alkoldür. Zehirlenmeye yol açan alkolse metil alkoldür. Bunun ayırdına bir kere varmak lazım. Eğer metil alkol oranı yüksek bir içki tüketirseniz öncelikle bir midenizde bulantı, kusma, karın ağrısı ortaya çıkacaktır. Hafif bir uykuya eğilim olacaktır. Bunlar genellikle alkolun her zamanki etkileriyle karıştırılır.  Doz biraz daha artmaya başlayınca bu sefer görme çift görme, bulanık görme ve hatta körlüğe giden olaylar cereyan edebilir.  Eğer alım devam ederse maalesef ölümle de sonuçlanabilir” dedi.

Uzmanlar, bulantı, kusma, görme kaybı, gözünde ışık saçma gibi şikayetleri olan hastaların en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalarını önerirken evde içki yapılmaması konusunda da uyarlılarda bulunuyor.

Ancak pahalı içki fiyatlarından şikayetçi olan vatandaşlar bu uyarılara pek de uyacak gibi görünmüyor.