Hakkari'de normalleşme heyecanı

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, vaka sayısının nüfusa oranla en düşük ikinci ili Hakkari oldu. Şırnak’tan sonra ikinci sırada yerini alan 280 bin nüfuslu Hakkari'de haftalık vaka sayısı 27, günlük vaka sayısı ise 4 olduğu belirtildi.

Hakkari'de normalleşme heyecanı

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, bırakılan kurallar, denetim ile vatandaşın kurallara uymaları, duyarlılıkları ve desteği sayesinde çok iyi bir yerde olduklarını söyledi.

Akbıyık; "Özellikle burada düğünler, cenazeler ve aile apartmanları en büyük problemlerimizdi. Vatandaşlarımız gerek düğün kısıtlaması gerekse taziye kısıtlamalarına büyük oranda uydular" ifadelerini kullandı.

 Sağlık Bakanlığı il bazında haftalık koronavirüs vakalarını açıkladı. 8-14 Şubat tarihleri arasında vaka sayısı her 100 bin kişide 9,55 kişi ile Hakkari en az vaka olan Şırnak'tan sonra ikinci il oldu.

Hakkari'de yaşayan vatandaşlar ile kafe ve lokanta sahipleri, bakanlıkça açıklanan sonuçların kendilerini mutlu ettiğini ve kademeli normal hayata geçişi beklediklerini ifade ederken, Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, başarının yapılan denetimler ve kurallara uyan Hakkari halkı ile birlikte gerçekleştiğini söyledi.