Kayıp 40-45 kişi aranıyor

Van'ın Gevaş ilçesinden Van Gölü'ne açıldıktan sonra batan teknede hayatını kaybeden 12 kişinin cansız bedeni bulundu, kalan 40-45 kişi aranıyor.

Kayıp 40-45 kişi aranıyor

Van'da 27 Haziran'da göle açılarak kaybolan tekneden yüzerek kıyıya çıkan Medeni Akbaş, arama çalışmaları kapsamında keşif için Van Gölü'ne getirildi.

Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç Mahallesi'nden Van Gölü'ne açılan ve bir daha haber alınamayan teknenin bulunması için arama çalışmaları devam ediyor.

Van Gölü yüzeyinde, havadan ve karadan Jandarma, Su Altı Arama Kurtarma (SAK), JanJAK, Emniyet Müdürlüğü, AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri çalışma yürütüyor. Deniz Kuvvetlerinden bir ekibin de dahil olduğu çalışmalara Milli Savunma Bakanlığınca İstanbul'dan gönderilen 6 kişilik Sualtı Arama Kurtarma (SAK) timi de katıldı.

Ekipler, 4 sonar ve 4 ROW cihazıyla kaybolan tekneyi arama çalışması yürütüyor.

Tekneyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamda "nitelikli göçmen kaçakçılığı" ve "çok sayıda insanın bilinçli taksirle ölümüne neden olmak" suçlarından tutuklanan Akbaş da keşif için Van Gölü'ne getirildi.

Olay

Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç Mahallesi'nde tekneleriyle 27 Haziran'da Van Gölü'ne açılan Sedat ve Medeni Akbaş'tan uzun süre haber alınamaması üzerine mahalle muhtarı güvenlik güçlerine kayıp ihbarında bulunmuştu.

Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına ait gece görüşlü termal kameralı helikopter, İHA ve botlarla göl ve çevresinde yürütülen arama çalışmalarında yabancı uyruklu oldukları değerlendirilen 12 kişinin cesedi bulunmuş ancak teknenin izine rastlanmamıştı. Olayın ardından gözaltına alınan 5 kişi tutuklanmıştı.