Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek: Millet İttifakı ABD projesidir

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhur İttifakı'yla aynı Türkiye cephesinde olduklarını belirten Perinçek, Millet İttifa'nın ABD projesi olduğunu söyledi ve Amerika'nın Kılıçdaroğlu'nun üzerini çizdiğini ifade etti.

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, tv100'de yayınlanan Pazar Siyaseti programında Pınar Işık Ardor'un gündeme ilişkin sorularına yanıt verdi.

İşte Perinçek'in açıklamalarından öne çıkan önemli satır başları;

"Millet İttifakı’nın projeleri ile beraber değiliz çünkü onlar Amerikan projesi içindeler"

Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Biz Millet Partisi'nin projeleriyle beraber değiliz. Onlar Amerikan projesi içindeler. Biz 1876 Kanuni Esasi'den itibaren Türkiye'nin kendi getirmiş olduğu bir anayasal sistemi var. Sonuç itibariyle Meclis'e dayanan ve Meclisin hükümetleri denetlediği bir sistem üzerine kurulu bir sistemi savunuyoruz. Millet İttifakı'yla bir ilgilimiz yok. Biz Türkiye cephesindeyiz. ABD'nin Türkiye'yi kaosa götürme planları var. Şiddet gösteriyor ABD. İYİ Parti, HDP ve CHP Amerikan projelerinin tam ortasında. Biz Türkiye'nin güvenliğini savunan yapının içerisindeyiz fakat Cumhur İttifakı içinde değiliz. Cumhur İttifakı'yla aynı Türkiye cephesindeyiz. Amerikan projelerinde yer alan Joe Biden tayfası içerisinde değiliz. Otururuz Cumhur İttifakı'yla bir program yaparız o zaman Türkiye'yi birlikte yönetebiliriz.

 İmamoğlu'nun tartışmalı akşam yemeği

Amerikan Büyükelçisi'nin ilk icraatlarından biri olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ziyaretini değerlendiren Perinçek şunları söyledi:

Parti liderleri ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi gibi önemli şahsiyetler ziyaret edilir, yemekler de yiyebilir. Burada hangi bağlamda neler konuşulduğu önemlidir. Beni de son bir ay içerisinde peş peşe Rusya, Çin ve İran büyükelçileri ziyaret etti. Biz yaptığımız görüşmeleri kamuoyuyla paylaşıyoruz. Türkiye'nin Rusya'nın Çin'in toprak bütünlüğü ve ekonomilerini geliştirmeleri konusunda hangi işbirliklerini yapabiliriz bunları konuşuyoruz. Amerikan raporlarının içerisinde İmamoğlu'nun adı geçiyor. Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı adayları arasında Batı'ya en uygun aday olarak Ekrem İmamoğlu'nun adı açık açık geçiriliyor.

“Amerika Kılıçdaroğlu’nun üzerini çizdi”

Amerikan belgelerinde Cumhurbaşkanı adayı olarak Kılıçdaroğlu’nun adını göremiyoruz ama 3 ismi; İmamoğlu’nu, Yavaş’ı ve Akşener’i görüyoruz. ABD başarıya Kılıçdaroğlu'yla gidemeyeceğini tespit etmiş ve Kılıçdaroğlu'nun üzerini çizmiştir.  

"İmamoğlu, Amerika'ya kendini beğendirme gayretinde"

İmamoğlu seçim niyetine Patrikhane’yi ziyaret ederek başlamıştı. Seçim kazanmak için Patrikhane’ye gidilir mi? Bu Rusya'ya karşı da bir tavır oluyor. Ortadoks Patrikhanesi'nde Fener Patrikhanesiyle Moskova Patrikhanesi arasında bir rekabet var. O açıdan Türkiye'ye karşı bir tavır ve mesaj oluyor. İmamoğlu için bir seçim faaliyeti patrikhaneden başlar mı?

İmamoğlu'nun burada seçmen olarak Amerika'yı gördüğü ortaya çıkıyor. Amerika Türkiye'deki hükümetlerin belirlenmesinde etken bir kuvvetti. Şimdi ABD'ye kafa tutunların hükümet olacağı bir döneme girdik. 2014'ten bu yana Amerika'ya kafa tutarak sayın Erdoğan iktidarını sürdürüyor.

CHP'YE AFİŞ TEPKİSİ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun bilboardlara taşınan seçim vaatleri arasında, eşcinseller için yasal düzenleme yer almıştı. CHP'nin tartışmalı afişlerini değerlendiren Perinçek şunları kaydetti:

Afişler Amerika'nın görmesi için yapıştırılan afişler. Afişlerde PKK ve HDP'ye selam gönderiyor. Etnik vurgu ne demek. Bugün Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünden daha önemli ne var ki? Cinsel yönelim ne demek? Erkek var kadın var. Propagandası çok yanlış. Bunun özgürlüklerle bir ilgisi yok. Sosyal cinsiyetler denen olay kültürel olarak 2 cinsiyet dışındaki yönelişler; lezbiyenlik, gaylik, eşcinsellik filan. Yukarıdan kültürel olarak dayatılan cinsiyetler var ama bunlar bir yozlaşmayı ve çürümeyi ifade ediyor.

"Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş arasında rekabet var"

Siyaseti izleyen herkes Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu ve Yavaş arasında rekabet olduğunu görüyor. Normal olarak bir partinin genel başkanı o partinin hükümet başkanı adayıdır. CHP bunu yapmadı, hep genel başkan dışında cumhurbaşkanı adayları ürettiler. Bütün dünyada bir partinin başkanı demek cumhurbaşkanı adayı demek. CHP bu konudaki iddiasını kaybetti, kendi genel başkanıyla iktidar yarışlarına giremiyor. Ama şimdi öyle gözüküyor ki, Kılıçdaroğlu bunu değiştirme eğilimi içinde aday olmak istiyor.

Millet İttifakı'ın içerisinde HDP var mı? sorusuna yanıt veren Perinçek "HDP, PKK net şekilde CHP ve İYİ Parti’yle beraber" dedi.

Perinçek konuya ilişkin şunları aktardı:

CHP, HDP, FETÖ, PKK, İYİ Parti  bunlar beraber. İYİ Parti’nin varlık sebebi bu. İYİ Parti’yi MHP’den neden kopardılar? CHP’nin yanında dolayısıyla PKK’nın yanına oturttular. Amerika getirdi. ABD bir operasyon yaptı. MHP'yi böldü, Akşener'e de bir görev verdi. Akşener, 90'lardan beri bu görevlere bağlıdır. Siz hiç düşünebilir miydiniz? MHP'nin içinden bri grup kalkacak PKK'nın yanına gelecek. Ama Akşener marifetiyle bunu başardılar. Bugün İYİ Parti, HDP, CHP ve FETÖ beraber. Seçime de beraber gidecekler.

Vatan Partisi'nin 2023 hedefi ne?

Sandıktan çıkan oyu yüzde 10 barajı belirliyor. Yüzde 10 barajı Vatan Partisi gibi partilerin önünü kesmek içindir. Biz bunu bütün seçimlerde yaşadık. Türkiye’de en kuvvetli gençlik biziz. Kadın hareketinde birinciyiz, örgütlüyüz. Kürt vatandaşlar arasında çok hızla büyüyoruz. Türkiye’de Vatan Partisi’ne çok kuvvetli bir yöneliş var.

Ekonomideki gelişmeler...

Turgut Özal'la 1980'de başlayan ekonomi bitti. Türkiye doların peşinde koşmaktan yorulmuştur. Biz 80'lerde bu ekonominin yürümeyeceğini Türkiye'yi borç batağına batıracağını söylüyorduk. Dolayısıyla bu iflas etti. Şimdi üretim ekonomisine dayanan bir program Türkiye için bir mecburiyettir.

Rusya- Ukrayna krizinin Türkiye'ye etkisi

Ukrayna, aynı Yunanistan gibi Amerika'nın Karedeniz'deki aletidir. Türkiye'nin NATO’nun doğuya doğru genişlemesine karşı çıkması lazım, çünkü Türkiye'nin üzerine geliyor NATO. NATO değil mi PKK’ya silah veren, o darbeyi yapan?

Rusya bizim 1 numaralı dostumuz. Amerika bizim sahte müttefikimiz. Türkiye aslında NATO’dan aforoz edildi, Türkiye NATO’nun asi üyesi, Türkiye NATO ile savaşıyor. NATO’dan çıkılması gerek. Amerika üslerle birlikte Türkiye'yi kuşatmış durumda. Yunanistan'la, İsrail'le birlikte namluları Türkiye'ye çevirmiş ve Doğu Akdeniz'de tatbikatlar yapıyor. Amerika, Türkiye'ye karşı intikam tatbikatları yapıyor. Biz 15-16 Temmuz gecesi Amerika'yla NaTO'yla savaştık.