Telefon dolandırıcıları 3 ayda milyonlarca vurgun yaptı

Vatandaşlar telefon dolandırıcılarının tuzaklarına düşmekten kurtulamadı. Son üç ayda telefon dolandırıcıları 5 milyon liranın üzerinde vurgun yaptı. 

Kimi tüm birikimini verdi kimi evini satıp parayı dolandırıcılara teslim etti. Bazılarının parası bile yoktu dolandırıcılara inandı kredi çekti borçlandı. 

Türkiye’de nererdeyse hergün bir telefon dolandırıcılığı haberi geliyor. Telefon dolandırıcılarının sistemleri aynı taktikleri farklı, bu taktiklerin en başında bir korku iklimi yaratmak var. Aradıkları vatandaşları özellikle korku hakimiyet altına alıp bir soru sormalarını, kendilerinden şüphelenmelerini engelliyorlar. 

Vatandaşların kendilerinden şüphelenerek soru sormalarında ise hemen diğer çete üyeleri devreye giriyor ve aileyi koruma altına aldıklarını söylüyor. Bu nasıl oluyor konuştukları vatandaşın bulunduğu sokağa bir sahte kavga ihbarı yapıyorlar. Kavga ihbarını alan polis ekipleri sokağı adeta abluka altına alıyor. Fakat dolandırıcılar konuştukları vatandaşa şu anda polis korumasındasınız gelen polisler tamamı ile bizim ekibimizden ve çok gizli bir operasyon yürütüyoruz şeklinde ikna ediyor.Kkapıdan bakan pencereden bakan vatandaş polisleri görünce bu tuzağın içine tamamı ile düşmüş oluyor.

2022 yılının başından bu yana yani sadece 3 ayda İstanbul’da toplam 176 telefon dolandırıcılığı meydana geldi. 

470 bin lirasını kaptırdı

Dolandırıcılar Kadıköy'de yaşayan 68 yaşındaki A.E.yi telefonla aradı. Gizli bir operasyon yalanıyla korkutarak para vermeye ikna etti. Çete üyelerinden biri parayı almaya geldi. Oldukça rahat tavırlarla binaya girdi ve kadının tam 470 bin lirasını aldı. Elini kolunu sallayarak uzaklaştı.