Sahte avukat dolandırıcılığına dikkat!

Vatandaşlara icra mesajları atılarak yapılan dolandırıcılığın ardı arkası gelmiyor. Bir hukuk bürosu tarafından atılan mesajlar, tehditler vatandaşları bezdirdi.

Onlarca kişi savcılığa suç duyurusunda bulundu. 1 nolu baroya kayıtlı avukat Muzaffer Yayalar'ın hukuk bürosundan atılan gerçek dışı borç mesajlarıyla ilgili soruşturma başlatıldı. tv100 olarak avukatın kendisine iddiaları sormak istedik ancak talebimiz reddedildi. 

Hep aynı avukat, hep aynı mesajlar

Hukuk bürosu değil dolandırıcılık çetesi! İddialara neden cevap vermiyor? Size 'Yayalar bu hukuk bürosu' ’ndan mesaj geliyorsa dikkat edin. Çünkü bu hukuk bürosu vatandaşları dolandırmaya çalışıyor. Önce vatandaşlara ya ‘Kargonuzu almamışsınız borcunuz var’ ya da ‘Aldığınız ürüne üye olmuşsunuz üyelik bedeliniz var' şeklinde mesajlar gönderiliyor.

Mesajların altında ise tek adres var 'Yayalar hukuk bürosu' ve Avukat Muzaffer Yayalar.

Vatandaşlar mesajlardaki numarayı aradıklarında karşılarına çıkan kişi tarafından borçları olduğu söyleniyor. Üstelik bu numara avukatı Muzaffer Yayalar'ın baroda kayıtlı olduğu telefon numarası.

Hukuk bürosundaki dolandırıcılar vatandaşların tüm iş veya ev adres bilgilerine de sahip.

İddia ettikleri borcu verdikleri saate yatırılmazsa icra takibi başlatacakları konusunda vatandaşları tehdit ediyorlar.

Vatandaşların kimi kargo borcu olmadığının bilincinde, kimi sipariş verdiği firmayı arayarak borcunun olmadığını öğreniyor.

Para yatıran da var

Çete üyeleri vatandaşların sadece telefon değil adres bilgilerine kadar her bilgiye ulaşmışlar. Mağdur sıfatıyla mesajlardaki telefon numarasını aradığımızda biz de borcunuzu şu saate kadar ödeyin tehdidiyle karşılaştık. 

tv100 olarak 1 nolu baro’da kaydı bulunan avukat Muzzafer Yayalar’la ise iddiaları sormak istedik ancak kendisiyle görüşme talebimiz kabul edilmedi.

Onlarca vatandaş tarafından savcılığa suç duyurusu yapıldı. Savcılık tarafından şimdi Yayalar Hukuk Bürosu hakkında soruşturma başlatıldı.