Vatandaşlara merak ediyor! Yılbaşında doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi? Bakan Dönmez açıkladı!

Milyonlarca vatandaşın merak ettiği “doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi?” sorusu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından cevaplandı. İşte ayrıntılar…

Vatandaşlara merak ediyor! Yılbaşında doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi? Bakan Dönmez açıkladı!

Yeni yıla çok az bir zaman varken milyonlarca vatandaş enerji kaynaklarına gelecek zamları araştırmaya devam ediyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez merak edilen soruları cevapladı. Peki doğal gaza zam gelecek mi? 2023'te doğal gaz zamlanacak mı? Yılbaşında doğalgaza ne kadar zam gelecek? İşte ayrıntılar…

Doğal gaza zam gelecek mi? 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yeni yılın ilk ayında elektrik ve doğal gaza zam gelmeyeceğini bildirdi. Bakan Dönmez, "Şu anda çalışıyorlar, ilk değerlendirmelere göre yılbaşında herhangi bir zam söz konusu değil. Kısa süre içerisinde takvimi açıklayacağız inşallah. Elektrikte de şu anda zam öngörmüyoruz" dedi.

Fatih Dönmez, enerji arama faaliyetlerinin de hız kesmediğini söyledi. Yeni yılda bu alanda vites yükseltileceğini belirtti. "Şu an yoğunlaştığımız yerler daha önce petrol ve gaz bulduğumuz yerler. Çünkü potansiyel olarak güçlü alanlar. Ama İç Anadolu'da da, Ege'de de, Doğu Anadolu'da da araştırmalarımıza yoğunluk vereceğiz. 2022'de 94 arama kuyusu, 56 üretim kuyusu açmışız. 2023'te 134 arama, 73 üretim toplam 207 kuyuya çıkacağız" dedi.

2023'te doğal gaz ne kadar zamlanacak?

Yılbaşının ilk ayı olan Ocak ayında elektrik ve doğal gaza zam gelmeyeceğini belirten Bakan Dönmez, petrol ve gaz aramalarına ilişkin değerlendirme de yaparak şunları kaydetti:

"Şu an yoğunlaştığımız yerler daha önce petrol ve gaz bulduğumuz yerler. Çünkü potansiyel olarak güçlü alanlar. Ama İç Anadolu'da da, Ege'de de, Doğu Anadolu'da da araştırmalarımıza yoğunluk vereceğiz. 2022'de 94 arama kuyusu, 56 üretim kuyusu açmışız. 2023'te 134 arama, 73 üretim toplam 207 kuyuya çıkacağız"