Veliler dikkat! 2023 yılında uygulamaya girecek! Okullarda yeni gelişme!

Öğrencileri ve velileri yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı.2023 yılı için sevindiren bir gelişme yaşandı. Anaokulu ile anasınıfındaki öğrencilere kapsayan gelişme nelerdir? İşte ayrıntılar…

Veliler dikkat! 2023 yılında uygulamaya girecek! Okullarda yeni gelişme!

2023 yılının yaklaşmasıyla beraber yeni bir karar duyuruldu. Okullarda uygulanan ücretsiz yemek uygulamasının kapsamının genişletildi. Söz konusu gelişmede taşımalı öğrencilerin olduğu okulların tamamına ve anaokulu ile anasınıfındaki öğrencilere ücretsiz olarak yemek verileceği açıklandı.

Hedef 4 milyon çocuk

 Ocak ayından itibaren okul öncesinde ücretsiz yemek uygulaması kademeli olarak artırılacak. Yıl sonuna kadar okul öncesinde eğitim alan 1 milyon 450 bin öğrencinin tamamına bir öğün ücretsiz yemek verilecek. Ücretsiz yemek uygulamasından yararlanan çocuk sayısının 2023 yılı sonuna kadar en az 4 milyona ulaşması hedefleniyor.

 Öğünler gıda mühendisleri tarafından hazırlanacak

Mutfağı bulunan okullarda öğrenciler için yemek hazırlanacak. Diğer okullar içinse illere ödenek gönderilecek. Yemekler bakanlığa bağlı öğretmenevleri ile mesleki ve teknik anadolu liseleri tarafından hazırlanacak.

Yetersiz kalınması durumundaysa özel sektörden alım yapılacak. Öğünler, gıda mühendisleri danışmanlığında kalori hesapları yapılarak hazırlanacak.