Velilere bir darbe de kırtasiyelerden! Kırtasiye ürünlerindeki fiyat artışı velileri şoke etti!

Okulların açılmasına kısa bir süre kaldı. Veliler de kara kara okul masraflarını düşünmeye başladı. Okul aidatları, servis ücretleri konuşulurken kırtasiye ürünlerindeki artışta velileri zorlayacak gibi duruyor. En temel kırtasiye ürünleri olan kalem, silgi ve boyalarda artış yüzde 100'ü aşarken defter fiyatlarına neredeyse yüzde 300 zam geldi. Detaylar haberimizde...

Velilere bir darbe de kırtasiyelerden! Kırtasiye ürünlerindeki fiyat artışı velileri şoke etti!

Okulların açılacağı eylül ayına az bir zaman kala kırtasiye ürünlerindeki fiyat artışı velilerin gözünü korkutmaya başladı. Enflasyon ve her gün gelen zamlar sebebiyle vatandaşlar birçok kalemde masraflarını kısmaya çalışırken, çocukları okula başlayacak olanlar kırtasiye masrafları ne olacak diye merak ediyor. Okul servislerine gelecek zamlar konuşulurken kırtasiye ürünlerinin kataloglarda görünmeye başlaması ile artışın boyutları gözler önüne serildi. 

Defterler için ödenecek tutar 320 TL!

Sözcü’nün haberine göre; Kalem, silgi, boya gibi ürünlerde yüzde 100'ü aşan artışlar gözlenirken özellikle defter fiyatlarındaki artış dikkat çekti. Geçen eylül ayında 4-5 TL civarında seyreden 80 sayfalık defterler 19.90 TL'ye satışa çıktı. Her yıl bir öğrenci için en az 7-8 defter ihtiyacı olduğu düşünüldüğünde kırtasiye alışverişi yapan 2 çocuklu bir velinin sadece defter için ödemesi gereken rakam 320 TL olacak. 

Ürün fiyatları 2 katına çıktı!

Veliler için zorunlu bir masraf kalemi olan kırtasiye ürünleri bu yıl inanılmaz rakamlara ulaştı. Öyle ki kurşun kalemin adedi 1 TL seviyesinden 2,5 TL seviyesine yükselmiş durumda. Kırmızı kalemlerin de 4'lü setinin fiyatı geçen yıl eylülde yayınlanan ‘okula dönüş' kataloglarında 5 TL iken bu yıl 10 TL'ye yükseldi. 12'li sulu boya aynı marka geçen yıl 19.90 TL fiyatla satılırken, bu eylül ayında 29,99 TL etiketle satışa çıktı.

Zam oranları, ithal hammadde ile üretilen ve TL'deki keskin değer kaybının etkilediği ürünlerde, örneğin yapıştırıcılarda çok daha yüksek. Geçen yıl eylül ayında 3'lü yapıştırıcı 19 TL'den satılırken bu yıl aynı marka ürünün 3'lü seti 46 TL'ye raflara geldi.