Venezuela'da darbe planı yapan kişiler gözaltına alındı

Venezuela’da Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya yönelik darbe girişiminde bulunmak için ülkeye girdiği belirtilen 8 kişi gözaltına alındı. Maduro, gözaltına alınanlar arasında 2 ABD’li güvenlik gücünün de olduğunu ifade etti.

Venezuela askeri, darbe girişiminde bulunan 8 kişiyi yakalayarak sahil kıyısına dizdi. O anlar ise kayıt altına alınarak, basına servis edildi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, başkent Karakas’taki Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores’te düzenlediği basın toplantısında, kendisine darbe girişimde bulunmak üzere ülkeye giren 8 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Gözaltına alınanlar arasında 2 ABD’li güvenlik gücünün bulunduğunu belirten Maduro, ABD’nin ülkesini kana bulamak ve ‘askeri müdahaleye’ bahane bulmak için korona virüs salgını dönemini kullandığını ekledi.

Venezuela askeri, darbe girişiminde bulunan 8 kişiyi yakalayarak sahil kıyısına dizdi. O anlar ise kayıt altına alınarak, basına servis edildi. Görüntüde 8 kişinin ellerinin kelepçi vaziyette yakalandığı görülüyor.

Telsiz ve kimlikleri ele geçirildi

Venezuela güvenlik güçleri, ABD'li iki güvenliğinde aralarında bulunduğu 8 kişiye yaptığı operasyonda çok sayıda kimlik ve telsiz ele geçirildi. Venezuela lideri Maduro'ya darbe girişiminde bulunan ve aralarında ‘Trump’ın güvenlik biriminde çalışıyorlar’ iddiası Venezuela medyasındaki habere göre Maduro, gözaltına alınan 2 ABD’linin Başkan Donald Trump’ın güvenlik biriminde çalışıyor. Söz konusu ABD’lilerin SilverCorp şirketine ait kartlarının bulunduğu belirtildi.