Vücudunuzdaki benler ölüm tarihinizi söylüyor! Eğer 25'ten azsa...

Doğal bir durum olan benler, herkesin cildinde küçük kahverengi lekeler şeklinde oluşan deri rengi farklılığıdır. Çoğu zaman önemsenmeyen bu küçük kahverengi lekeler bazı durumların habercisi olabiliyor. Peki vücudunuzdaki benlerin ölüm tarihiniz ile ilgili bilgi verdiğini biliyor muydunuz?

Vücudunuzdaki benler ölüm tarihinizi söylüyor! Eğer 25'ten azsa...

Benler, herkeste bulunan ve kahverengi lekeler şeklinde oluşan deri farklılıklarıdır. Doğal bir durumdur. Bazı zamanlarda kanserin bile belirtisi olabilen benlerle alakalı yapılan araştırma şaşırttı. 

Yapılan araştırmalar, vücudumuzda bulunan bu kahverengi lekeler yaşam süresi ile ilgili de bilgiler verdiğini öne çıkardı.

Vücuttaki çıktığı yerler ve sayılarıyla ilgili ipuçları veren benlerle ilgili yapılan bir çalışma ise ben sayısıyla insan ömrü arasında ilişkiler olabileceğini gözler önüne serdi.

100'den fazlaysa...

Kings College London İkiz Araştırma Birimi, benlerin yaşam süresiyle bağlantısını araştırdı. Yapılan araştırma; 100'den fazla çok sayıda beni olan kişilerin biyolojik yaşlarının, 25'ten az olanlara göre, altı ila yedi yıl daha genç olduğunu ortaya koydu. Beyaz kan hücrelerindeki uzun telomerler, kalp, kemik gibi farklı organ ve dokuların yaşlanmasının yavaşlaması ile ilişkili olduğunu belirtti. Bunun sonucunda daha uzun telomerlere sahip ikizlerin, benlerinin yaşlanmayı geciktirdiğini gösterdi.